De bevallingssoap #43: een perfecte bevalling geheel volgens plan? Ja het kan!

Iedere zaterdag deelt een mama anoniem haar bijzondere bevallingsverhaal met ons. Vandaag een nieuw verhaal. Lees je mee?

“Vandaag ben ik 40 + 3 dagen. Ik heb last van mijn ribben doordat er een kleine druktemaker in mijn buik zit. Ik ben op precies week 40 bij de verloskundige geweest voor een controle en we maken gelijk een afspraak op 41+0 om te gaan strippen, maar eigenlijk hoop ik dat de afspraak dan niet door hoeft te gaan. De assistent grapt nog: ‘Hopelijk niet tot ziens’. 😉

Mijn vriendin en tevens onze doula Aafke komt langs om mij te masseren met een rebozo-doek. Als ze rond 13.00 uur naar huis gaat, voel ik wat steken in mijn rug. Ik ga even liggen op de bank, maar ik kan de slaap niet vatten.

Lees ook

Rond etenstijd komt mijn partner thuis en hij maakt soep voor ons. Het smaakt me niet en heb behoorlijk last van oprispingen. Rond 20.00 uur ga ik toch maar op het bevalbed liggen en timen, want ik denk dat dit toch echt wel weeën zijn inmiddels. Na meer dan een uur getimed te hebben komen ze al om de 3,5 minuut. Ik vraag mijn vriend de verloskundige en Aafke de doula te bellen. Ondertussen zet hij het bevalbad op in de kamer en laat ons eigen bad vollopen.

Als om 22.00 uur de verloskundige tegelijk met de doula komt binnenstappen gaat ze gelijk naar mij toe. Ze kijkt hoeveel ontsluiting ik heb. Het blijkt dat ik al op 6 à 7 cm zit! Wow dat is snel zonder dat ik het echt door had. Ik ga in ons bad zitten terwijl het bevalbad volloopt. Als die vol is, stap ik over.

Helaas krijg ik net een wee en moet ik ondersteund worden. Eenmaal in bad komen de rugweeën flink opzetten. Ik heb het idee dat ik naar de wc moet en ondersteund door mijn partner en doula brengen ze me naar het toilet. Daar krijg ik een enorme wee. De verloskundige komt even een kijkje nemen. Ondertussen loop ik weer terug en gaat ze weer even kijken. Ik zit op 9 cm. De vliezen zijn nog niet gebroken, maar op mijn verzoek breekt de verloskundige de vliezen. En dan beginnen gelijk de persweeën.

Ik heb 1,5 uur in de persweeën gezeten. En dan komt het hoofdje. Ik voel even en het voelt als een punt. Ik durf het bijna niet aan te raken. De verloskundige draait de baby om en ik mag het laatste stukje zelf pakken. Mijn partner zit achter mij en samen houden we onze prachtige dochter op mijn borst. Ze is er eindelijk en zo welkom! En wat mooi dat ik haar zelf heb mogen pakken. Heel bijzonder. De bevalling liep precies zoals we het zelf ook op papier hadden gezet.”

Heb jij ook een bevallingssoap meegemaakt? Stuur je verhaal naar redactie@wij.nl.

Lees ook andere delen van De bevallingssoap

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht