De bevallingssoap #61: ‘Zonder dit medische team was het heel anders afgelopen!’

Iedere zaterdag deelt een mama anoniem haar bijzondere bevallingsverhaal. Lees je weer mee?

“Mijn zwangerschap verliep heel goed. Ons zoontje deed het goed en ik had geen noemenswaardige klachten. Echter, twee weken voor de uitgerekende datum was mijn bloeddruk opeens te hoog. In mijn bloed en urine zagen de gynaecologen dat mijn waardes aan het veranderen waren en ik daarom vaker op controle moest komen om een zwangerschapsvergiftiging, hopelijk, voor te zijn. Ik kreeg in de twee weken die volgenden de keuze voor een inleiding. In overleg met de gynaecoloog en mijn man zou ik daarvoor pas gaan als het niet meer verantwoord was om de bevalling af te wachten.

Lees ook

Op maandagavond bij 40 weken + 2 dagen was het toch echt verstandiger om de bevalling in te leiden. De ballonkatheter werd geplaatst en hiervan kreeg ik direct om de drie à vier minuten weeën. Yes!

Na 24 uur begon het lachen me te vergaan en na 36 uur weeën bleek dat een natuurlijke bevalling er niet in ging zitten. Met mij en de kleine ging het niet meer goed.

We werden met spoed naar de operatiekamer gereden en 45 minuten na de mededeling dat ik een keizersnee zou krijgen, werd Sam om 09.30 uur geboren. Een kerngezonde jongen. Wat voelde ik me geweldig en wat genoten we de eerste paar uren van Sam!

Na een paar uur mocht ik Sam weer aanleggen. Ik merkte alleen dat hij te zwaar voor me was. Ik kreeg het steeds benauwder en kon steeds moeilijker wakker blijven. Ik weet niet meer alles, maar er stonden steeds meer mensen rond mijn bed en ik kreeg het ene onderzoek na het andere.

Rond 22.00 uur moest ik naar de intensive care. Mijn zuurstofgehalte bleef dalen. Ik kreeg flink wat zuurstof, een extra infuus voor het bloedgas en ik weet niet wat er allemaal gebeurde, maar ik zat aan heel wat apparaten inmiddels!

Na het toedienen van medicatie om vocht af te drijven ging het steeds beter. Na twaalf uur op de intensive care mocht ik terug naar de kraamkamer.

Hoe en wat er precies is gebeurd, blijft gissen. Maar ik had op het moment van de opname op de intensive care in beide longen longontsteking, vocht in de longen, vocht in de bloedvaten en vocht in het hart. Deze stond behoorlijk bol zeiden de artsen. Slik!

Ik ben zo blij met het medische team van die avond. Dankzij hun handelen is erger voorkomen. Dat mag ook wel eens gezegd worden, want je hoort ook andere verhalen. Ook vond ik het heel fijn dat ik door de gynaecoloog, de verpleging en andere betrokkenen opgezocht werd op de intensive care. Wat waren ze geschrokken!

Mijn bevalling kreeg een gouden randje toen ik op het moment dat ik rond 02.00 uur uur ’s nachts wakker werd op de intensive care en direct mijn man en mijn zoon werden gehaald. Ik kon Sam eindelijk echt vasthouden. Een onvergetelijk moment!”

Heb jij ook een bevallingssoap meegemaakt? Stuur je verhaal anoniem naar redactie@wij.nl.

Meer bevallingssoaps lezen?

Volg je WIJ al op Instagram?

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht