De bevallingssoap #66: als die oerkracht zich precies op tijd in je lijf ontketent

Iedere zaterdag deelt een mama anoniem haar bijzondere bevallingsverhaal. Lees je weer mee?

“We zitten in de auto op weg naar het ziekenhuis. Ik krijg drie weeën in de auto. Het hoort erbij, maar het is een vreselijk gevoel. Ik kan geen kant op en er is geen ruimte om te bewegen. Help!

Lees ook

Eenmaal aangekomen bij de spoedingang van het ziekenhuis word ik gelijk meegenomen naar de kamer waar het allemaal gaat gebeuren. De controles worden gedaan, voordat ik het pompje mag gebruiken. Ik vang de weeën goed op en bespaar energie voor het persen, want ik heb al zo’n zeventien uur achter de rug.

Het is inmiddels 20.00 uur s ’avonds en mijn ontsluiting zit op zeven centimeter. Het leek wel eeuwen te duren! Mijn man helpt goed bij opvangen van de weeën en mijn zus masseert mijn onderrug bij elke wee.

Vier uur later is het zover. Eindelijk! Ik mag persen. De verloskunde roept: “Grote hap adem en drie keer achter elkaar persen, alsof je moet poepen.’’ Het lukt mij telkens maar twee keer. De derde keer is te zwaar en te pijnlijk. Zweten, puffen, kreunen, maar een derde keer persen was gewoon te heftig. Shit!

De verloskunde en mijn man blijven maar roepen om door te gaan en helpen met mijn ademhaling, maar na de tweede keer laat ik mijn adem weer gaan. De verloskunde roept ineens: “We zien het hoofdje! Je móét nu drie keer persen in één adem. Je baby gaat nu telkens een stukje terug, omdat je de derde keer niet haalt.’’

Ik weet niet wat er in me ontketende, maar toen ik de woorden “ze gaat steeds een stukje terug” hoorde, dacht meteen ik: “Oh nee, dat wordt hem niet. Nu gaat het lukken!’’ Na twee keer drie persen in één adem wordt ons dochtertje geboren. Wat een knapperd en wat zijn wij trots!

Heb jij ook een bevallingssoap meegemaakt? Stuur je verhaal anoniem naar redactie@wij.nl.

Volg je WIJ al op Instagram?

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht