De bevallingssoap #75: ‘Al het personeel is foetsie en ik lig alleen te persen!’

Iedere zaterdag deelt een mama anoniem haar bijzondere bevallingsverhaal. Lees je weer mee?

“Ik ben bijna 40 weken zwanger en zit er helemaal doorheen. Ik ben verschrikkelijk moe en nerveus. Ik slaap amper en trek het allemaal niet meer. Na overleg met de verloskundige word ik doorgestuurd naar het ziekenhuis, om daar met de gynaecoloog te praten over een inleiding.

Lees ook

De gynaecoloog maakt nog een echo en stelt vast dat ik waarschijnlijk een kleine baby krijg. Dit is iets wat ik de hele zwangerschap al hoor en ik maak me daar dus niet druk over.

Twee dagen later moet ik me ’s ochtends melden op de afdeling. Daar word ik aan de monitor aangesloten en word mijn ontsluiting gemeten. Gelukkig heb ik al drie centimeter! Mijn vliezen kunnen gebroken worden. Dit is rond 8.00 uur. Al binnen een uur komen de weeën op gang en al snel moet ik ze wegpuffen. Wat gaat dit snel!

Rond 11.00 uur zit ik op zeven centimeter ontsluiting en krijg ik een pompje remifentanil. Heerlijk! Ik kan hierdoor heerlijk ontspannen. Ik ben zelfs zo ontspannen, dat ik denk dat ik in slaap val. Eigenlijk stopte ik met ademen … Helaas is dit een vervelende bijwerking van deze pijnstiller.

Rond 13.00 uur krijg ik persdrang. De verloskundige gaat even checken en roept: “Je heb tien centimeter ontsluiting. Je mag gaan persen!” Hier heb ik op gewacht. Ik dacht altijd dat na die weeën opvangen, het persen heel fijn zou zijn. Mooi niet dus!

Ik moet op mijn rug gaan liggen. Op een of andere manier raak ik hierdoor het persgevoel een beetje kwijt. Ik weet niet goed wat ik doe en voel ook geen vooruitgang. Ik vind deze fase verschrikkelijk en heb zelfs geroepen dat ik naar huis wil.

Natuurlijk kan dit niet. Ik moet doorgaan. Mijn man coacht me goed. De verloskundige niet. Die heeft meer patiënten en loopt de hele tijd in en uit. Op een gegeven moment is zelfs de kraamhulp foetsie en lig ik daar alleen te persen!

Na ruim anderhalf uur persen ben ik doodop! Er is nog steeds geen baby … Er word op mijn buik mee geduwd en daarna besluit de verloskundige om voor een vacuümpomp te gaan. De gynaecoloog komt erbij. Er word een knip gezet en de vacuümpomp wordt op het hoofdje van mijn dochter geplaatst. Mijn dochter wordt ineens heel snel geboren. Daar is ze dan, mijn prachtige dochter. Ze is trouwens niet klein. Ze weegt precies acht pond!

Ik heb nog heel lang met een vervelend gevoel op terug gekeken op mijn bevalling. Bij de tweede wil ik het heel anders. Dat is gelukt. Die is thuis geboren. Een fijne vlotte bevallig waarbij ik mijn lichaam zijn gang heb laten gaan.”

#Deeljeverhaal
Heb jij ook een bevallingssoap meegemaakt? Stuur je verhaal anoniem naar redactie@wij.nl.

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht