De bevallingssoap #76: ‘De verloskundige was te laat’

Iedere zaterdag deelt een mama anoniem haar bijzondere bevallingsverhaal. Lees je weer mee?

“Na afloop van mijn eerste bevalling wordt mij op het hart gedrukt dat de volgende bevalling weleens heel snel kan gaan. Het is 4 juli en ik word wakker met een onbeduidend gevoel, alles in mij roept: vandaag ga je bevallen! Ik denk dat iedereen dit gevoel wel meerdere keren heeft tijdens de laatste weken van de zwangerschap. Ik heb wel wat weeën, maar hier loop ik al vier weken mee.

Lees ook

In deze vier weken wordt er een hoop gediscussieerd tussen de gynaecoloog en de verloskundigen over waar mijn bevalling plaats gaat vinden. Ik wil zelf heel graag thuis in bad bevallen. Echter, ik heb een zware HG zwangerschap en daarnaast ook nog astma. Ik krijg een medische indicatie.

Uiteindelijk wordt de beslissing genomen. De bevalling gaat thuis plaats vinden, het is ziekenhuis, in de buurt, mocht het toch niet helemaal lekker gaan.

Rond een uur of elf bel ik mijn man uit zijn werk, de weeën nemen niet af. Ze worden ook niet sterker, maar toch … Om 12.30 uur belt hij de verloskundige om even te checken. Intussen heb ik het bad alvast vol laten lopen. Ach als het weer stopt, dan heb ik toch even heerlijk in het water gelegen.

De verloskundige checkt alles en komt toch tot de conclusie dat de weeën qua ontsluiting nog niet veel doen. Ik heb immers al sinds 36 weken drie centimeter ontsluiting en ben nu 41 weken. Terwijl zij weggaat, ga ik gewoon weer in bad liggen met muziek erbij.

Mijn man gaat de keuken schoonmaken. Om 15.00 uur worden de weeën een stuk serieuzer, maar ik heb net een stukje gelopen en ik denk bij mezelf dat het daardoor komt.

Om 15.20 uur belt mijn man de verloskundige, het wordt nu serieus. Zij vraagt of de vliezen al gebroken zijn. Dit is niet het geval en ze zal rond 16.00-16.15 uur even langs komen om te kijken of alles goed gaat. Maar alles in mij roept dat mijn vliezen elk moment kunnen breken. De verloskundige moet NU komen!

En dan gebeurt het … Om 15.30 uur breken mijn vliezen en begint mijn lichaam direct met persen. Drie minuten later wordt mijn dochter geboren. Mijn man heeft haar aangepakt, want de verloskundige is nog niet gearriveerd. De voorspelling bij de eerste bevalling is toch waarheid geworden.”

#Deeljeverhaal
Heb jij ook een bevallingssoap meegemaakt? Stuur je verhaal anoniem naar redactie@wij.nl.

Meer bevallingssoaps lezen?

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht