De bevallingssoap #77: ‘Tijdens het persen daalde de hartslag van ons meisje ineens!’

Iedere zaterdag deelt een mama anoniem haar bijzondere bevallingsverhaal. Lees je weer mee?

“Zaterdag 21 september word ik wakker met rugpijn, maar dat had ik de dagen ervoor ook dus ik zoek er niks achter. Paracetamol erin en door.

Lees ook

Ik ga die ochtend nog even de stad in en ‘s middags hebben we nog een verjaardag bij de buren. We bestellen pizza en om 19.00 uur ga ik naar huis om te douchen, want de pijn wordt nu wel erger. Manlief blijft nog even.

Eenmaal gedoucht en in bed bellen we toch de verloskundige, omdat ik denk dat ik regelmatige weeën heb. Een halfuur later staat ze naast mijn bed en checkt ze mijn ontsluiting: tien centimeter! Wat?!

Mijn vliezen worden gebroken en ongeveer een halfuur later begin ik persdrang te krijgen. Ik mag voorzichtig mee persen. Het gaat nog niet zo snel, dus we gaan naar de badkamer, op de baarkruk, zodat de zwaartekracht zijn werk kan doen.

Dit gaat goed, alleen daalt bij het persen de hartslag van de baby. Er wordt meteen een ambulance gebeld om toch in het ziekenhuis te bevallen. Ondertussen wandel ik weer naar bed. Daar blijkt het hoofdje al zichtbaar te zijn! We gaan het toch thuis proberen en de ambulance wordt stand-by gezet.

Tijdens het persen daalt de hartslag van de baby en de ambulance wordt weer gebeld. Ondertussen wordt mij opgedragen de persweeën op te vangen. Wat een hel!

Ik word de trap afgesjouwd, op het brancard gelegd en hup de ambulance in, om naar het ziekenhuis te racen. Ik moet de hele tijd de persweeën opvangen en deze komen nu elke minuut, vreselijk! Manlief mag niet mee in de ambulance, dus die rijdt met de verloskundige mee en komt later aan in het ziekenhuis. Rond 00:00 uur zijn we in het ziekenhuis, waar ik goddank weer mag persen.

De baby zit vast, dus ik word geknipt. Dit werkt helaas ook niet. Nu wordt de zogenaamde kiwi toegepast, een vriendelijke versie van de vacuümpomp. Hiermee gaat het een stuk beter. Ondertussen komt manlief binnen en drie minuten later wordt onze Nova geboren, met 37 weken en drie dagen, om 00.11 uur. Een klein gezond meisje van 2950 gram en 49 centimeter. Wauw!”

#Deeljeverhaal
Heb jij ook een bevallingssoap meegemaakt? Stuur je verhaal anoniem naar redactie@wij.nl.

Meer bevallingssoaps lezen?

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht