De bevallingssoap #78: ‘Nee dit is niet mijn kind, ik moet poepen!’

Iedere zaterdag deelt een mama anoniem haar bijzondere bevallingsverhaal. Lees je weer mee?

“Op maandag middag besluiten mijn man en ik met onze oudste, nog een dagje naar de Efteling te gaan. Ik ben op dat moment 40 weken zwanger en denk bij mezelf: dit kan nog wel. Aan het einde van de dag waren er toch wel een aantal gemeende weeën te constateren, dus lopen we maar zuchtend terug naar de auto.

Lees ook

Die avond en nacht is er geen vuiltje aan de lucht, ook de volgende dag verloopt alles voorspoedig. Tot het einde van de middag. De weeën worden toch wat serieuzer.

Mijn vader komt langs en gaat op onze oudste dochter passen. Mijn moeder en schoonmoeder zijn ook dit keer bij de bevalling aanwezig. Aangezien mijn schoonmoeder een uur rijden van ons vandaan woont en rond het eten hier arriveert, kiezen we ervoor om Chinees te halen met z’n allen. Alles nog zo gewoon mogelijk.

Mijn oudste wordt weggebracht en de weeën worden sterker. De verloskundige is inmiddels gearriveerd en ook onze kraamhulp zit aan tafel te wachten tot de bevalling zou starten. Eigenlijk is het best gezellig zo denk ik bij mezelf, terwijl ik kletsend en wiegend in mijn stoel, mijn weeën weg zit te zuchtte.

Tegen middernacht wordt het serieuzer. Boven op bed (zolderkamer) lukt het me niet om de laatste centimeter weg te zuchten. Ik krijg het gevoel dat ik moet poepen. De verloskundige zegt dat ik moet gaan persen, omdat dit de aandrang is.

Nee dit is niet mijn kind, ik moet echt poepen! Al waggelend naar beneden met negen centimeter ontsluiting, kom ik in de badkamer. Te bang dat mijn kind in de wc geboren gaat worden, stap ik de douchecabine binnen, waar ik dus echt mijn ontlasting laat gaan. Na deze opluchting, voel ik ineens het hoofdje van mijn kind kronen.

Omdat ik het bed niet meer ga halen boven, ben ik naar de kamer van mijn oudste dochter gelopen, waar het luchtbed van mijn schoonmoeder ligt. Volle kracht persend in een wee heb ik mezelf op het luchtbed laten vallen en komt in diezelfde perswee onze dochter ter wereld. De verloskundige kan nog net op tijd achter het luchtbed knielen.

Onze dochter Janneke wordt met alle snelheid geboren en is als baby de rust zelf.”

#Deeljeverhaal
Heb jij ook een bevallingssoap meegemaakt? Stuur je verhaal anoniem naar redactie@wij.nl.

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht