De bevallingssoap #9: van dikke pech naar groot geluk

Iedere zaterdag deelt een moeder anoniem haar bevallingssoap. Van bevallen met geheugenverlies, baarkrukavonturen tot gekke ziekenhuisperikelen. Vandaag een bevalling die niet wilde meewerken, dikke vette pech dus, maar een dikke vette pluim voor het ziekenhuispersoneel. “Ze maakte er ondanks alles toch een feestje van. Zo fijn! En de gynaecoloog ben ik nog iedere dag dankbaar!”

“Ik werd ingeleid vanwege verdenking op macrosomie (groot kind). Op vrijdag ging ik aan de wee-opwekkers, omdat er niks gebeurde, maar ik wel 4 cm ontsluiting had. Helaas reageerde mijn lichaam totaal niet. De vliezen braken niet (ook niet toen we het handmatig probeerden) en de baby daalde niet in.

Lees ook

Ik wilde eigenlijk graag een badbevalling en omdat het niet druk was die avond, mocht ik lekker in bad. Zo had ik toch in het bevalbad gezeten. Ik kreeg van de lieve dienst nog een glaasje bubbels (spa rood en appelsap) en een koekje. Dat hoorde bij het “arrangement”.  We hebben ontzettend gelachen. Mijn man en ik mochten samen blijven slapen op de verloskamer en er werd nog een extra bed bijgezet. Iedereen was zo lief voor ons!

Op zaterdagochtend kwam er een nieuwe gynaecoloog. Deze keer lukte het wel om de vliezen te breken. Meteen kreeg ik goede functionele weeën om de 2 minuten. Helaas was s’avonds om 18.00 uur de baby nog steeds niet ingedaald en was mijn ontsluiting 5 cm.

Waarschijnlijk was dit een teken van mijn lichaam dat de baby toch te groot zou zijn. Er werd besloten om een keizersnee te doen. De baby en ikzelf maakten het goed, er was geen spoed bij.

We gingen naar beneden en ik kreeg de ruggenprik. Er werden grapjes gemaakt en de sfeer was heel ontspannen. Het was zo fijn dat ondanks alles iedereen toch probeerde om er een feestje van te maken voor ons. We waren al zo lang onderweg, nog steeds positief ingesteld en dankbaar dat we zo onze zoon gingen ontmoeten.

De keizersnee op zich ging prima. Fabian kwam blakend van gezondheid ter wereld. Een gezonde zoon van 56 cm en 4402 kilo. Ik werd netjes gehecht en naar de recovery gereden. Over 20 minuutjes zou ik naar boven mogen.

Wat er daarna gebeurde kan ik me nog maar deels en met vlagen herinneren. Ik werd “wakker” op de recovery. Er stonden twee gynaecologen hard op mijn buik te duwen. Het deed zo ontzettend zeer! En ik had het koud. IJskoud. Ik had mijn lichaam niet meer onder controle en probeerde te vertellen dat ik zo’n pijn had en dat ik het zo koud had.

De anesthesist had het door en ik probeerde te communiceren, maar het ging niet. Ik hoorde de gynaecoloog zeggen dat we terug de OK op gingen en dat de achterwacht gebeld moest worden. Ik zag de lampen voorbij flitsen en uiteindelijk verloor ik het bewustzijn.

Ik had een heftige nabloeding gekregen, mijn bloed stolde niet meer en mijn baarmoeder trok niet meer samen. Ik verloor bloed en kreeg een complete bloedwissel. Vier uur lang werd ik geopereerd en heeft een ballonkatheter mijn leven gered. Op de IC kwam ik die nacht weer bij. Mijn toestand nog kritiek.

In de ochtend kwam de gynaecoloog vertellen wat er allemaal gebeurd was. Hij had zich grote zorgen gemaakt. Dit was iets wat hij nooit zou vergeten. Hij is iedere dag aan mijn bed geweest. Een groot MDO op maandagochtend van de gynaecologie bracht geen helderheid over hoe dit gebeurd kon zijn en hoe ze het anders hadden kunnen doen. Dit was gewoon dikke pech. Gelukkig verkeerde ik zelf in topconditie (altijd veel gesport) en heb ik het mede daardoor overleefd. Godzijdank!

Ik mocht na drie dagen naar de kraamafdeling waar ondertussen goed gezorgd werd voor mijn man en zoontje.  Ik ben de gynaecoloog nu nog iedere dag dankbaar voor het redden van mijn leven en alleen maar lof voor al het personeel.”

Heb jij ook een bevallingssoap meegemaakt? Stuur je verhaal anoniem naar redactie@wij.nl.

Lees ook de andere delen van ‘De bevallingssoap’

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht