De bevallingssoap #16: van inleiding naar flitsbevalling

Iedere zaterdag deelt een mama anoniem haar opvallende bevallingsverhaal. Vandaag een nieuwe verhaal. Wat begint als een doodnormale inleiding, eindigt in een razendsnelle flitsbevalling. ‘Terwijl de verloskundige en verpleegkundige mij aankijken alsof ze water zien branden, roep ik uit intens geluk: “Fijn, zo doe ik er nog wel tien!”‘

“Het is 7.30 uur en lig ik aan het infuus in het ziekenhuis. Ik word ingeleid. Langzaam komen de weeën opzetten. Om 11.00 uur word ik gecontroleerd en zit op 4 centimeter ontsluiting. Netjes volgens het boekje.

Na een uur lig ik bij elke wee te trillen en bel ik de verpleegkundige. Ik moet nodig moet plassen. Zij is verbaasd, want ze denkt op de monitor te zien dat er persweeën opkomen. Ze helpt mij met plassen en brengt mij terug naar bed. Ze roept daarna toch de verloskundige om een controle uit te voeren.

Lees ook

De verloskundige komt en voelt … 10 centimeter. Mensenlief! Ik ben in een uur van 4 naar 10 centimeter gegaan en weet niet wat mij overkomt. Ik mag meepersen met de volgende wee om te zien wat er gebeurt, maar het ontspannen gezicht van de verloskundige verandert snel naar serieus. Ze roept: ‘Als ik zeg puffen dan stop je met persen en puf je alsof je leven er vanaf hangt!’

Zoals mij wordt opgedragen puf ik de volgende wee geschrokken weg en het hoofdje van mijn zoontje wordt geboren. Terwijl zij in die wee tegen mij roept dat ik bij de volgende mag persen, onderbreek ik haar met: ‘NEE NU!’

En zo schiet Benjamin ter wereld. De verloskundige is hier niet op voorbereid, heeft het enkel het hoofdje beet en roept dat ik hem moet pakken.

Zo lig ik na een uur echt bikkelen en twee persweeën met Benjamin op mijn borst. Hij woog 4095 gram. Wauw!

Vervolgens blijkt dat ik geen enkel scheurtje heb overgehouden aan deze flitsbevalling. De verloskundige en verpleegkundige kijken mij aan alsof ze water zien branden. Het enige wat ik nog kan uitkramen uit intens geluk is: “Fijn. Zo doe ik er nog wel 10!”

Lees ook andere delen van De bevallingssoap

Heb jij ook een bevallingssoap meegemaakt? Stuur je verhaal (ongeveer 500 woorden) naar redactie@wij.nl. De verhalen worden anoniem geplaatst.

 

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht