De bevallingssoap #10: de vervloekte ruggenprik

Iedere zaterdag deelt een moeder anoniem haar bevallingssoap. Van bevallen met geheugenverlies tot baarkrukavonturen. Vandaag in de categorie ziekenhuisperikelen het verhaal van een moeder die te maken kreeg met een vervloekte ruggenprik en iets teveel andere falende prikmomenten. ‘Ik had zoveel prikken gehad, dat ze het op gegeven moment maar in mijn voeten probeerden’.

Wat begon als een thuisbevalling, was ik na 8 uur rugweeën beu. Ik besloot naar het ziekenhuis te gaan voor pijnstilling. Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis bleek mijn bloeddruk torenhoog en waren mijn urine- en bloedwaardes slecht. Dit betekende dus ook geen pijnstilling, maar een infuus hier en bloedprikken daar. Drie uur later dan toch eindelijk toestemming voor een ruggenprik, die compleet faalde …

Lees ook

Het gevolg? Pijnlijke stroomstoten door mijn benen en een arts die volgens mijn partner heel bezorgd keek. Hij deelde mee dat de kamer waar de vloeistof in had moeten blijven, zitten lek was geprikt en de ruggenprik dus niet ging lukken. Met meer pijn en weer een uurtje verder een morfinepomp gekregen. Had ik dat maar meteen voor gekozen. Wat een hemels goede pijnstilling.

Vervolgens braken ze mijn vliezen, had ik vrij snel volledige ontsluiting en persweeën. Vier keer persen (in totaal 20 minuten), een knip en daar was onze prachtige zoon. Al snel was het gedaan met genieten en kreeg ik te horen dat de placenta niet kwam en ik al aardig wat bloed was verloren, dus kleine weg, duwen op mijn buik en tot slot met spoed maar de OK.

Daar aangekomen ontmoette ik een andere anesthesist en werd vroeg ik hoe ze gingen verdoven. Mijn voorkeur ging uit naar narcose, gezien alle prikken die ik al achter de rug had. De arts gaf doodleuk aan dat hij toch de ruggenprik weer ging proberen, dus ik, net bevallen, veel pijn, werd toen letterlijk overeind gerukt en vastgeklemd, zodat meneer het nog eens kon gaan proberen. En ja hoor weer die verschrikkelijke stroomstoten. Toen ik de OK werd opgereden en nog steeds niet verdoofd was overal, kreeg ik de ietwat beschaamde mededeling dat ik dan toch maar onder narcose gebracht werd.

Het moment dat ik wakker werd op de verkoeverkamer bleek helaas geen pretje. Het personeel wilde gelijk weer bloedprikken, maar gezien het feit dat mijn armen al vol zaten met infusen, gingen ze het in mijn voeten proberen. Ook hier meerdere keren zonder succes, waardoor ik enorme blauwe voeten had.

Ik moest uiteindelijk vijf dagen in het ziekenhuis blijven en heb nog zes weken platgelegen, omdat mijn hele rug en nek verkrampt waren geraakt door die falende ruggenprikken. Ook heb ik nog een tijdje een hoge bloeddruk gehad en heb ik daarvoor medicijnen geslikt. Achteraf leken die prikken wel vervloekt. Echt bizar! Inmiddels ben ik weer volledig hersteld en zijn we zielsgelukkig met onze zoon. Hij was dit helse avontuur meer dan waard!”

Heb jij ook een bevallingssoap meegemaakt? Stuur je verhaal anoniem naar redactie@wij.nl.

Lees ook andere delen van ‘De bevallingssoap’

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht