De dagelijkse strijd die tandenpoetsen heet #Evelinn

Ik kan uren vertellen over alles waar mijn peuterdochter geen zin in heeft of simpelweg gewoon weigert. De lijst is ellenlang en ik blijf het excuus het is maar een fase’ graag gebruiken.

Het voordeel of nadeel (het is maar net hoe je het bekijkt) van een dochter die heel erg standvastig is, is dat op het moment dat ze iets van je wilt, je precies weet waar je aan toe bent. Praten doet ze nog niet, maar ze weet heel duidelijk te maken wanneer iets haar niet zint.

Lees ook

Mijn vrouw en ik hebben al menig strijd met haar gevoerd, maar de grootste strijd die we hebben, is toch echt het tandenpoetsen. In het begin ging het soepel en zag ze er de lol nog wel van in, maar ergens onderweg bedacht ze ‘hé dit vind ik niet meer leuk’ en de strijd begon.

Eerst liet ik het maar een beetje, omdat ik er geen strijd van wilde maken. Dus ik ging aan de slag en probeerde weet ik hoeveel zinnige en onzinnige tips uit. Dat resulteerde in een berg verschillende tandpasta’s, talloze tandenborstels die zelfs muziekjes hadden, liedjes zingen en grapjes maken. En dan ben je de door de tips heen en blijven de kaken stijf op elkaar.

Als je meer van mijn blogs gelezen hebt dan weet je dat ik een bijtgrage dochter heb die haar tanden vooral liefkozend in mij zet. Dan snap je wel dat ik ervoor zorg dat ik met tandenpoetsen altijd extra op mijn vingers let. Helaas was ik vorige week iets minder oplettend en vergat in de hitte van de strijd mijn vinger niet op haar tanden te plaatsen om haar mondje even open te houden. Foute stap natuurlijk.

In een milliseconde heeft mijn dochter het door en klemt mijn vinger vast tussen haar vlijmscherpe tanden met een kaakslot waar een bloeddorstige pitbull jaloers op zou zijn geweest.  Mijn anders zo lieve dochter kent op zo’n moment géén loslaten.

Als we elke avond beginnen met het bedritueel is het heel gezellig en lacht ze nog vrolijk. Zelfs als ze de tandenborstel ziet, is er nog niks aan de hand. Ze helpt me nog met de tandpasta op de tandenborstel te doen, maar zodra dat ding naar haar mond gaat, is het gedaan met de gezelligheid en begint het gekrijs.

In november wordt ze twee jaar en dan is het advies twee keer poetsen. Ik heb geen idee hoe ik dat ga bereiken zonder elke dag met drama te beginnen. Dus heeft er iemand tips voor een moeder die haar vingers graag wil behouden? Mijn dank is groot! 😉

Lees ook van Evelinn: ‘Minder rennen, meer stilstaan. Doe je mee?’

Lees meer blogs van Evelinn

 

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Leave a comment (54)