De eerste keer: vertellen dat hij papa wordt

In september 2015 raakte ik zwanger van ons eerste kind. Ik was er hartstikke klaar voor. Zo klaar ervoor dat ik elke maand als het Rode Kruis weer eens op visite kwam, natuurlijk enorm teleurgesteld was. Mijn vriend daarentegen verwelkomde het bezoek altijd met open armen en een doos chocolade, hij was namelijk nog lang niet klaar voor een kind. Dat leverde zoals je begrijpt nog wel eens een discussie op over onze toekomstplannen.

Als we weer eens naar huizen gingen kijken had ik het over een babykamer (of twee) en hij sprak over een Mancave. Als ik in een kledingwinkel bleef hangen bij de babykleding, stond hij al twee winkels verder in een elektronicazaak. Je snapt het.

Lees ook

Ik wist al vrij snel dat ik zwanger was – in week 3 was ik namelijk al zo misselijk dat ik direct bij de Action een zwangerschapstest had gehaald – ja ook daar zijn ze te vinden. En ja hoor … Het was een bijzonder lichte streep, de albino onder de strepen zeg maar, maar een streep is een streep.

En toen … Mijn vriend en ik woonden ‘gelukkig’ nog niet bij elkaar, dus ik had genoeg tijd en ruimte om na te denken. Wat me van deze prille dagen het meeste bijstaat is dat mijn vriend ‘pas’ de derde was die op de hoogte was van mijn zwangerschap. Ik had namelijk halsoverkop eerst een verloskundige geregeld – controlfreak die ik ben. Vervolgens heb ik een collega in vertrouwen genomen, die me op het hart drukte dat ik het mijn vriend écht moest gaan vertellen (wat ook mijn bedoeling was uiteraard, maar ik betwijfel of ze dat toen geloofde).

Tenslotte heb ik twee dagen na de zwangerschapstest mijn vriend op de hoogte gebracht. Hoe hij reageerde? Ik vergelijk het altijd met een scene uit Friends, waarin Rachel aan Ross vertelt dat ze zwanger is.

Inmiddels is onze dochter 1,5 – ze is echt een schat van een meid en als je net als ik in het lot gelooft; zij hoort gewoon bij ons, ze is perfect en vult ons aan. Mijn vriend en ik zijn hartstikke gelukkig en tevreden met haar (en met elkaar).

Heb jij een hilarische, extreme of intense eerste-keer-ervaring beleefd tijdens bijvoorbeeld je zwangerschap, met je baby, peuter of kind?  Stuur je verhaal (300 tot 500 woorden) naar redactie@wijalamama.nl en deel je verhaal (anoniem) met andere mama’s. We zijn razend benieuwd!

 

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne, Inge en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (2)