De eerste keer op reis en vliegen met een dreumes! #Sharon

Na alle turbulentie gaan we er even tussenuit. Yay! Lekker low budget naar een vriendin die in Spanje woont. Ik heb het ticket gekregen van mijn ouders, omdat Marlie bijna twee jaar is en dan gewoon de volle pond moet gaan betalen. Wat een heerlijke opsteker! Nadat mijn vreugdedansje klaar is en ik mijn gestuiter weer onder controle heb, slaat er een lichte mate van paniek toe. We vertrekken al over drie weken! Wat moet ik allemaal meenemen? Hoe zal het vliegen met een dreumes gaan? Wat dien ik te regelen om mijn meisje als alleenstaande ouder mee te krijgen aan boord?

Over dit laatste heb schrikverhalen gehoord. Over problemen bij de douane als één ouder een kind meeneemt die onder gezamenlijk ouderlijk gezag staat. Op de site van de rijksoverheid staat een formulier die ingevuld, ondertekend en met kopie paspoort van de thuisblijvende ouder, moet worden getoond bij de douane. Het is nog niet verplicht, maar de controle schijnt aanzienlijk strenger te zijn en je maakt het vooral gemakkelijker en sneller bij de douane. Zonder dit formulier en dus formeel toestemming van de ‘thuisblijvende ouder’ kan je vertrek immers gezien worden als ontvoering. Rare gedachte maar helaas berust dit op een schrijnende realiteit van achtergebleven ouders die hun kind niet meer zien. Ok … check … mijn ex is op de hoogte en vult dit in. Opluchting!

Lees ook

Spanje is Europa, niet ver weg, heeft geen rare ziekten en naar verwachting kan ik goed uit de voeten met voeding voor Marlie. Maar toch duik ik het internet op en kom ik tot de conclusie dat ze geen enkel merk voeren wat ik gebruik. Gezien haar gevoelige huid, gewenning aan de voeding die ze krijgt en de omslag in weer en locatie nemen we toch het een en ander mee. Nog zo’n stelling die ik had ingenomen … ik zou geen hysterische moeder worden die alles van thuis beter vond en dus bepakt en bezakt op haar bestemming aankwam. Lekker naïef. Hahaha! Kan er nu om lachen gelukkig.

Naast de uv-zwemkleding en het uv-mutsje heb ik zonnebrand nodig. Maar welke? Er is zóveel te krijgen en ik wil liever geen, of in ieder geval minder, troep op haar huidje smeren. En nee … ik laat haar uiteraard niet verbranden om bovenstaande reden. Uiteindelijk kom ik uit bij een natuurlijk merk uit Australië met aanbevelingen van over de hele wereld, maar jeetje wat een jungle! Klein beetje transparantie zou fijn zijn in mijn optiek.

En dan de gevreesde mug! De tijgermug heeft haar intrede ook gedaan in grote delen van Spanje. Ikzelf heb een tijd in de Cariben gewoond en ken deze gestreepte engerd maar al te goed. Veel mensen reageren er enigszins allergisch op met enorme rode plakkaten tot gevolg. ‘Stagiaire-benen’ noemde wij het liefkozend, omdat als je als ‘vers bloed’ op het eiland verscheen de mug je dan graag te grazen nam.

Meestal kies ik ervoor om op bestemming een anti-muggen product te halen, omdat deze immers afgestemd zijn op het gebied. Uiteraard bij een apotheek met uitleg. De Nederlandse deet-versies hebben mij vaak in de steek gelaten op tropische bestemmingen dus zodoende mijn mening. Daarbij moet je opletten op het percentage deet bij kinderen onder de 2 jaar en wanneer je borstvoeding geeft. Overal lees ik andere berichten… eveneens verwarrend!

Hebben jullie tips voor een insectenwereld middel? En voor de vliegreis met een dreumes? Voor speeltjes onderweg? Of andere onmisbare zaken die ik wel eens over het hoofd kan zien?

Alle tips zijn welkom! ♡

Meer blogs lezen van Sharon?

Sharon

Sharon werd afgelopen jaar voor de eerste keer mama van Marlie op drie hoog in Amsterdam. Ze is dolgelukkig met het liefste boefje van het universum. Ze houdt van mensen, dansen en muziek uit alle categorieën en windstreken. Ze heeft mateloos respect voor alle liefdevolle verzorgers van kinderen. Prettig gestoord en intuïtief wat neer komt op een balans zoeken tussen gangsterrap en meditatie. Ze is haar eigen coaching praktijk aan het opzetten in Amsterdam. Ze is reislustig, maar budget blijkt soms een dingetje, vooral met een kleintje. Ze neemt je mee in haar ervaring en emoties van het moederschap en is soms net zo eenzaam onzeker als jij. Hierover zegt ze: "Had ik de wijsheid in pacht dan had je hoogstwaarschijnlijk mijn bestseller in de kast staan. Ik ren in alle 7 sloten en maak veel fouten. Gelukkig ben ik supermama in de ogen van mijn prinses en wordt ze overspoelt door liefde. Uiteindelijk is liefde toch waar het om draait!”

Leave a comment (1)