De eerste keer vliegen met een kind #Sharon

Nadat ik zeker wist dat ik alle checklists en tips op het internet had gelezen ging ik naar bed. Morgen voor het eerst vliegen met mijn lieve kleine meisje. Alle rampscenario’s hadden zich herhaaldelijk in mijn hoofd afgespeeld. Naast de eerste keer vliegen betrof het ook de eerste keer vakantie. De luchtigheid die ik voorheen hanteerde met pakken heeft plaats gemaakt voor een stressvolle doemdenkende variant.

Daarnaast had ik besloten om alleen met handbagage te reizen. Een weekje moest lukken toch? Naarmate de dagen tot vertrek volgden ontstond er toch een lichte mate van paniek. Uit mijn Google zoektocht bleek dat ze geen enkel merk voeren wat ik gebruik. Vanuit kostenoverwegingen was een extra koffer bij boeken even geen optie. Dus besloot ik een postpakket vooruit te sturen met een basis aan spullen. Omdat ik bij een vriendin bleef slapen was dat geen probleem.

Lees ook

Toen de jungle van de buggy, want hoeveel mag handbagage wegen én wat mag de tas van een meereizend kind bevatten? Ook wist ik niet dat er iets als een goedgekeurde luchtvaart buggy bestaat. De praktijk wees in mijn geval uit dat mijn buggy mee mocht in het ruim. Het aantal kilo’s gewicht voor handbagage verschilt per reisorganisatie en een buggy wordt niet meegenomen in dat gewicht.

De tas die je pakt voor je kind is niet echt verbonden aan restricties. Ik mocht aanzienlijk meer vloeistoffen meenemen! Knijp zakjes in 4 varianten, pakjes drinken, een pot luiercrème en zelfs de waterfles van 0,75 liter mocht mee! Ik kocht op Schiphol nog een doosje cheese dippers en had kindervideo’s voor offline gebruik gedownload. Wij optijd, vlucht optijd, juiste gate, rondrennende mini, boarden.

Eenmaal in het vliegtuig vertraging. Door de storm moesten we omvliegen en we hadden onze oorspronkelijke vertrektijd gemist. Ruim een uur wachten tot de volgende mogelijke vertrektijd. Tot overmaat van ramp moesten er drie mensen van boord omwille van medische redenen en vliegangst. De vertraging liep rap op en uiteindelijk na 2 uur gingen we de lucht in.

Marlie was voorbeeldig en huilde even kort met opstijgen en met de landing door haar oortjes. De app was een uitkomst evenals de lieve dames in de rij achter ons die heel liefdevol op mijn nieuwsgierige kiekeboe spelende mini reageerden. Weer een tik in de box! Op naar de volgende vlucht! ♡

Lees meer blogs van Sharon

Sharon

Sharon werd afgelopen jaar voor de eerste keer mama van Marlie op drie hoog in Amsterdam. Ze is dolgelukkig met het liefste boefje van het universum. Ze houdt van mensen, dansen en muziek uit alle categorieën en windstreken. Ze heeft mateloos respect voor alle liefdevolle verzorgers van kinderen. Prettig gestoord en intuïtief wat neer komt op een balans zoeken tussen gangsterrap en meditatie. Ze is haar eigen coaching praktijk aan het opzetten in Amsterdam. Ze is reislustig, maar budget blijkt soms een dingetje, vooral met een kleintje. Ze neemt je mee in haar ervaring en emoties van het moederschap en is soms net zo eenzaam onzeker als jij. Hierover zegt ze: "Had ik de wijsheid in pacht dan had je hoogstwaarschijnlijk mijn bestseller in de kast staan. Ik ren in alle 7 sloten en maak veel fouten. Gelukkig ben ik supermama in de ogen van mijn prinses en wordt ze overspoelt door liefde. Uiteindelijk is liefde toch waar het om draait!”

Reageer op dit bericht