De eerste verjaardag van ons meisje als single mom #Sharon

Ik ben best goed in feestjes organiseren en dingen regelen. Dit keer was er alleen een zwart randje … alle glitter, slingers en ballonnen kleurde een beetje grijs. De dynamiek in mijn ex-relatie was altijd al dat ik alles regelde en hij meevoer op mijn inspanningen. Maar deze keer was ik alleen en voelde het zo anders en onwijs eenzaam.

Ik heb de datum bepaald, uitnodiging gemaakt, uitnodigingen verstuurd, cadeau verzonnen en gekocht, decoratie gekocht, taart en hapjes geregeld en de rest. Vanwege het instabiele weer en de slechte verwachtingen is het gelukt om een back-up locatie te regelen zonder de hoofdprijs te hoeven betalen, omdat wij op 33 m2 wonen kan ik helaas geen feestjes thuis hosten en heb ik voor het park gekozen.

Lees ook

Ik zit dan dichtbij de speeltuin voor de kinderen en geniet heerlijk van de ruimte. Op de vooravond stond ik allerhande spullen bijeen te rapen, ballonnen op te blazen en ineens was daar de emotie.

Twee jaar geleden kwamen de mooiste en heftigste ervaring uit mij leven samen; de geboorte van mijn dochter Marlie. En terwijl ik de laatste ballon opblies vloog deze twee jaar als een film aan mij voorbij. De vele hoogtepunten met mijn prachtige dochter en de vele dieptepunten in mijn relatie. En daar was mijn demoon weer … het eeuwige schuldgevoel dat ik mijn wensgedachte van een liefdevol gezin vormen niet heb weten te realiseren. Het alleenstaand ouderschap is best pittig en deze dagen onderstreepten dat gevoel.

De dag zelf liep zoals het hoort. Vrolijkheid, een overvloed aan cadeaus, muziek, dansen, de mooie taart, spelen … maar bovenal omringd door liefdevolle mensen die onze gekozen familie zijn. Ik liep te rennen te vliegen om alles te regelen en iedereen het naar het zin te maken en mijn ex hing de leuke papa uit. Iedereen heeft het belang van Marlie vóór de andere gevoelens gezet uit respect voor Marlie en mij. De rampscenario’s bleven uit tezamen met het slechte weer.

Het feestje was een succes! En eenmaal in bed liggend was de realisatie daar. Ik heb heel weinig van de dag meegekregen. En ik? Ik doe haar verjaardag nog eens dunnetjes over op haar werkelijke verjaardag. We gaan met z’n tweeën naar de dierentuin inclusief een picknickmand. We gaan haar nieuwe levensjaar samen inluiden waarbij ik 100% aandacht voor haar zal hebben. We gaan het leven samen vieren omringd door haar lievelingsdieren. De twee musketiers! Want alle drama en gekheid op een stokje … wat ben ik gezegend dat ik al twee jaar je mama mag zijn. ♡

Lees meer blogs van Sharon

Sharon

Sharon werd afgelopen jaar voor de eerste keer mama van Marlie op drie hoog in Amsterdam. Ze is dolgelukkig met het liefste boefje van het universum. Ze houdt van mensen, dansen en muziek uit alle categorieën en windstreken. Ze heeft mateloos respect voor alle liefdevolle verzorgers van kinderen. Prettig gestoord en intuïtief wat neer komt op een balans zoeken tussen gangsterrap en meditatie. Ze is haar eigen coaching praktijk aan het opzetten in Amsterdam. Ze is reislustig, maar budget blijkt soms een dingetje, vooral met een kleintje. Ze neemt je mee in haar ervaring en emoties van het moederschap en is soms net zo eenzaam onzeker als jij. Hierover zegt ze: "Had ik de wijsheid in pacht dan had je hoogstwaarschijnlijk mijn bestseller in de kast staan. Ik ren in alle 7 sloten en maak veel fouten. Gelukkig ben ik supermama in de ogen van mijn prinses en wordt ze overspoelt door liefde. Uiteindelijk is liefde toch waar het om draait!”

Reageer op dit bericht