De grote Negenmaandbeurs checklist: 8x vergeet dit niet!

Check, dubbelcheck. Sleutels in de koelkast of de afstandsbediening in de badkamer. Tsja, je brein laat je soms een beetje in de steek als je zwanger of net bevallen bent. Daarom helpen wij jou graag een handje. Dit keer met een checklist voor jouw bezoek aan de Negenmaandenbeurs, van 26 februari t/m 1 maart in RAI Amsterdam. Want jij komt toch ook? Er zijn in ieder geval echt een paar dingen die je niet mag vergeten.

In samenwerking met RAI Amsterdam

Lees ook

#1. No stress, want ….

De praktische zaken, daar begint het mee. Stress niet over voeden, kolven, verschonen, pinnen, lockers, die faciliteiten zijn er allemaal. Je in een hoekje verdekt opstellen om te kolven is dus niet nodig. Net als je een breuk sjouwen met je verse aankopen. Oja, vergeet de interessante NS-deal (voor de mensen die in Ver-weg-istan wonen) en de app niet. Praktisch én leuk, want je kunt cadeautjes winnen door te krassen.

#2. Doen: bezoek het Babyrestaurant

Oké, de eerste hapjes. Vroeg of laat krijg je ermee te maken. Maar hoe dan? Enkelvoudige smaken, mixen, pureren, Rapley … ik zie je denken. Kom naar het Babyrestaurant op de Negenmaandenbeurs, dat is echt superleuk! Zeker als je al een kleintje hebt. Je schuift er aan bij een heuse sushi band vol lekkers voor je mini. Gratis en voor niks. Kies je helemaal voor groen? Dan is Puur is the place to be.Negenmaandenbeurs 2020

#3. Ga speeddaten met professionals

Shoppen kun je op de Negenmaandenbeurs natuurlijk in overvloed. Van lieve babyoutfits en dat ene leuke hebbedingetje tot je hele uitzet. Je kunt het zo gek niet bedenken. Maarrrr … wist je dat je ook ál je vragen kunt afvuren op professionals? Zo kun je speeddaten met zorgprofessionals (denk aan bijvoorbeeld kraamzorg, een lactatiekundige of seksuoloog). Ook kun je meedoen aan workshops en masterclasses. Draagdoek knopen, alles over geboortefotografie, de GGD over vaccinaties en nog veel meer!

#4. Laat een echo maken en steun een goed doel

Echo’s. We love them. Ook een beetje spannend maar vooral heel leuk om je baby weer even te zien, toch? Op de Negenmaandenbeurs kun je hiervoor ook terecht. Voor € 50 ontvang je een 15 min. 3D echo incl. twee zwart-wit foto’s en een USB stick met alle kleurenfoto’s erop. En die € 50,- gaat naar een goed doel (Stichting Stop te vroeg bevallen) dat onderzoek doet naar vroeggeboortes en het voorkomen ervan. De echo’s worden uitgevoerd door klinisch verloskundigen en gynaecologen uit het Amsterdam UMC.

#5. Ontdek de nieuwste snufjes op het Innovatieplein

Als je het ook zo irritant vindt om altijd achter de feiten aan te lopen, dan hebben we nog iets leuks. Het Innovatieplein op de Negenmaandenbeurs. Je vindt er de nieuwste snufjes; van elektrische kinderwagen en opvouwbaar badje tot een wieg met ingebouwde bewegingen en maathangers voor een georganiseerde kledingkast.

#6. Laat je inspireren: van babykamer tot geboortekaartje

Is het al tijd om aan je babykamer te beginnen? Of je nu gaat voor design, duurzaam vintage of boho chique, je gaat gegarandeerd met leuke ideeën voor je babykamer naar huis! Op de Negenmaandenbeurs staan namelijk heel veel kamertje opgesteld met de leukste accessoires. En wist je dat er ook een wand vol geboortekaartjes is waar je de nodige inspiratie kunt opdoen? Want ja, jouw baby verdient natuurlijk wel het allerliefste of stoerste kaartje.

#7. Chillen to the max in festivalstijl

Last van je bekken of ben je gewoon na 10 meter lopen buiten adem? We feel you. Geen punt op de Negenmaandenbeurs. Strijk neer op het festivalterrein vol chillspots. Natuurlijk hoort daar ook een lekker hapje van een foodtruck, een virgin drankje én een muziekje bij.

#8. Kids mee? Dat wordt ravotten op het Ballorig Speelplein

Heb jij al een dreumes of peuter rondlopen en krijg je jouw bezoek aan de Negenmaandenbeurs niet rond door het gebrek aan oppas? No problemo. Met het Ballorig Speelplein hoeven ook jouw oudere koters zich niet te vervelen. Op het grote podium in hal 11 wordt er bovendien gezongen en voorgelezen door Kim-Lian van der Meij uit haar boekje Dierendorpje én viert Kikker een feestje.

Tot op de beurs? WIJ is er ook! 🙂

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht