De jungle die vaste voeding heet #Sharon

Net op het moment dat ik eindelijk mijn draai heb gevonden met het geven van borstvoeding, komt uit het niets de vaste voeding. Hoe blij ik ook ben dat borstvoeding voor Marlie en mij werkt, ik ben toch vaak onzeker. Er zit nou eenmaal geen meter op je borst die laat weten of je kleintje genoeg binnen krijgt. Gelukkig zorgen de meet- en weegsessies ervoor dat mijn vertrouwen weer groeit. Maar dan dient het volgende zich aan …

Vaste voeding idealiseerde ik totaal, net als zo veel dingen van het moederschap. Ik zag die kleine knuistjes al vol in het eten knijpen en van kruin tot teen onder de spaghetti zitten … heerlijk! De praktijk bleek anders. Mijn ambitie was alles zelf te koken en dan ook nog biologisch en milieubewust. Heerlijk naïef en al snel realiseerde ik mij dat het best een uitdaging is.

Lees ook

Alles wat ik lees, wat niet mag, wat wel mag en wat ‘moet’, lijkt haaks op elkaar te staan. Van het verwijderen van eigeel tot 4 eieren per week.

Tijdgebrek, hoe slecht excuus het ook moge zijn, is een ding. Ik zou nooit een ‘potjes’-mama worden (ik hoor het mezelf nog zeggen … hahaha!) maar werd wel een ‘zakjes’ mama. Wat een uitvinding! Op leeftijd afgestemde zakjes met gevarieerd biologisch eten dat je overal mee naartoe kunt nemen.

Eten ging ineens super tot dochterlief besloot er genoeg van te hebben. Net wanneer je denkt dat je wereld weer logisch is en je de kleine spruit begrijpt … it’s gone! Doodgekookte worteltjes zonder smaak en sufgestoomde broccoli is het devies. Uiteraard krijgt ze veel variatie en vliegen de hippe hapjes haar om de oren. Van quinoa tot pompoen en van bataat tot kwark met fruit. Ik kijk naar de hoeveelheid groenten die ze ‘nodig heeft’, maar kom er bij lange na niet aan gezien haar kinderstoel en de grond grootverbruikers blijken te zijn.

Mijn avonden leken weer wat meer van mij, met de nadruk op leken. Ze zijn nu gevuld met ‘ik zie ik zie waar jij kwark ziet’, ‘rijstkorrelzoekertje’ en ‘hink plak sprong’. De vuil-tot-kind oppervlakte beslaat een flink stuk kan ik je vertellen. Toch maar opzoek naar een rond tafelzeil voor onder de kinderstoel.

Inmiddels ben ik gezwicht voor een baby maaltijdbox met vers bereide diepgevroren maaltijden. Want mijn voedingspatroon mag te wensen overlaten, maar Marlie eet als een prinses. Zo werkt dat nou eenmaal wanneer je ouder bent. Toch? 😉

Lees meer blogs van Sharon

Sharon

Sharon werd afgelopen jaar voor de eerste keer mama van Marlie op drie hoog in Amsterdam. Ze is dolgelukkig met het liefste boefje van het universum. Ze houdt van mensen, dansen en muziek uit alle categorieën en windstreken. Ze heeft mateloos respect voor alle liefdevolle verzorgers van kinderen. Prettig gestoord en intuïtief wat neer komt op een balans zoeken tussen gangsterrap en meditatie. Ze is haar eigen coaching praktijk aan het opzetten in Amsterdam. Ze is reislustig, maar budget blijkt soms een dingetje, vooral met een kleintje. Ze neemt je mee in haar ervaring en emoties van het moederschap en is soms net zo eenzaam onzeker als jij. Hierover zegt ze: "Had ik de wijsheid in pacht dan had je hoogstwaarschijnlijk mijn bestseller in de kast staan. Ik ren in alle 7 sloten en maak veel fouten. Gelukkig ben ik supermama in de ogen van mijn prinses en wordt ze overspoelt door liefde. Uiteindelijk is liefde toch waar het om draait!”

Reageer op dit bericht