De kracht van vriendschap en samen zwanger zijn!

We zijn al ruim vijf jaar vriendinnen. Gek genoeg voelt dat als veel langer, maar in werkelijkheid zijn het er ‘nog maar’ vijf. Vroeger lag Liselotte naast de man van Lisa in de box te turen. Dat leest een beetje gek deze zin, maar de ouders waren (en zijn) met elkaar bevriend en zo groeiden ze met elkaar op. Toen we beide neerstreken in onze huidige woonplaats was het een zogenoemde ‘match made in heaven’. Onze mannen konden het goed met elkaar vinden en dus trokken we veel met elkaar op voor uitgebreide kooksessies, wijntjes, verjaardagen, pre-kerstdiners en met stip op nummer twee het huwelijk van Chris en Lisa waar Liselotte en Wisse ceremoniemeesters waren.

We wisten van elkaars kinderwens, maar stilzwijgend werd besloten daar niet naar te vragen. Tot een gepland etentje op een zaterdag. Stralend kwamen Liselotte en Wisse aanfietsen met een grote witte doos. Een cadeau. Ik wist het meteen: zwanger! De dag erna zaten we samen in de auto naar de Prénatal waar Lot haar eerste pakje kocht voor de baby. Zo bijzonder.

Lees ook

Vier weken later wisten ook wij dat we een kind gingen kregen in de zomer van 2018. Tijd voor de tweede aankondiging! Lot en ik waren nog even aan het hardlopen, maar ik was zó misselijk dat ik uiteindelijk aan de kant van de weg stond over te geven. Met een heel scala aan smoesjes besloot ik met: “Ik heb iets verkeerds gegeten”.

We togen naar huis waar Chris en Wisse op ons zaten te wachten met ons trouwalbum. Achterin dat album zat een foto van een positieve test met de tekst: “Baby brouwer – Juli 2018”. Voor mijn gevoelde duurde het uren voor we eindelijk de laatste pagina konden omslaan. Liselotte ging door het geluid. Ze stond op tafel te dansen en te springen. Echt één groot feest was het: hoe verzin je het, vier weken na elkaar uitgerekend!

En wat een feestje was het om samen zwanger te zijn en al die momenten met elkaar te kunnen delen. De echo’s, de inrichting van de babykamers, geboortekaartjes, de spanningen, namen raden en samen op zwangerschapsyoga (dat was an sich al hilarisch). We besloten dat we tijdens ons verlof eindeloos (als in echt eindeloos) op het terras gingen hangen met stiekeme wijntjes tussen het voeden door. Zo leuk bedacht van ons 😉.

Wat we nooit voor mogelijk hadden gehouden gebeurde tóch: op zaterdag 16 juni beviel Lisa geheel onverwacht van haar zoon: Alex Peter. Twee dagen later – op 18 juni – beviel Liselotte in datzelfde ziekenhuis (geboortehuis) van haar dochter: Fenne Cato. In de rolstoel reed Chris mij naar beneden om daar Fenne als eerste te mogen bewonderen. Zó bijzonder! Niet wetende dat dit maar één van de duizenden bijzondere momenten zou worden die we in ons leven als mama gaan meemaken.

De kracht van vriendschap: samen zwanger, samen bevallen

Deze blog is geschreven door Lisa.

Schrijf mee!
Wil jij ook een verhaal of hersenspinsel met ons en andere moeders (to be) delen? Stuur je gastblog (ongeveer 500 woorden) naar redactie@wij.nl o.v.v. Gastblog en wie weet staat jouw verhaal binnenkort op WIJ à la Mama.

Meer gastblogs lezen?

Volg je WIJ al op Instagram?

 

Wil jij ook een bijzonder verhaal of hersenspinsel met ons en andere moeders (to be) delen? Stuur je gastblog (ongeveer 500-800 woorden) naar redactie@wij.nl o.v.v. Gastblog en wie weet staat jouw verhaal binnenkort op onze site!

Reageer op dit bericht