De nieuwe vriendinnen die je vergaart als je moeder bent

Ben je net moeder geworden, dan heb je opeens met een héleboel andere vrouwen op straat een connectie. Jullie weten allemaal hoe het is en je hebt altijd wel iets om over te praten … en voor je het weet heb je opeens allerlei nieuwe vriendinnen.

Heb je zelf weinig of geen vriendinnen met kinderen dan zal je stiekem af en toe smachten naar iemand die even met jou over dezelfde dingen wil praten, de dingen die je nu dagelijks bezig houden: namelijk je kinderen. Je vriendinnen zitten namelijk op een gegeven moment niet meer te wachten op het zoveelste bereikte mijlpaaltje. Of dat denk jij dan in elk geval. En tsja … wat dan?

Lees ook

Gelukkig spot je deze soulmates opeens op elke hoek van de straat en sinds je moeder bent geworden kost het je ook opeens totaal geen moeite meer om met totale vreemdelingen of vage kennissen aan de praat te raken of zelfs meer dan dat …

#1. De vriendin met kind van een vriendin zonder kind
Volg je me nog? Die vriendinnen van je vriendin met kinderen waar je voorheen zelf niet per se vriendinnen mee was staan nu opeens een stuk dichterbij je. Zeker als je zelf geen vriendinnen hebt met kinderen.

#2. Je mede cursisten van je pufclub
Met een beetje mazzel doen jullie dit allemaal voor de eerste keer en dat schept een band, daarnaast zijn ze gewoon vét handig voor tips en tricks.

#3. De wipkip moeders
Elke dag dat je in die druilerige speeltuin te vinden bent met een grote kop koffie sta je daar niet alleen. Hallelujah!

#4. De supermarktmoeders
Helaas betekenen kinderen in huis nog meer boodschappen. En dus bevind je je meerdere keren per week toch in die #*(Q&%$*(% supermarkt. Waar jij met kind in wagen je door übersmalle gangetjes probeert te persen. Gelukkig kom je daar wederom gelijkgestemden (even geïrriteerd) tegen waar je even tegen kan klagen en dat lucht weer even op. You are not alone.

#5. De momma’s next door
Viel het je eerder nooit op, opeens merk je dat er in de straat best wat leuke jonge vrouwen met kleine kinderen wonen, tijd voor een buurtborrel of koffieochtendje anyone?

#6. De kinderdagverblijfmoeders
Grote kans dat ze in de buurt wonen en dat jullie kinderen hoogstwaarschijnlijk vriendjes op de créche zullen worden. Laat mama maar het goede voorbeeld geven!

Feitelijk dus gewoon alle moeders! Waar je ze ook tegenkomt. Natuurlijk hoeven het niet allemaal je beste vriendinnen te worden, maar het is gewoon fijn om te realiseren dat je niet alleen bent. Spreek elkaar aan, steun elkaar en deel met elkaar, daar wordt de wereld een stukje mooier van.

Magali Schouten

Online editor bij WIJ à la Mama, megatrotse mama van Lukas (18 mnd) samen met papa Tim. Foodlover, kattenvrouwtje en creatieveling wonend in Amsterdam.

Reageer op dit bericht