De oplossing om je kind niet kwijt te raken op het strand

Het is (bijna) zomervakantie! Hét moment voor een lekker ontspannen dagje strand. De stress van files richting de kust, een parkeerplek zoeken op een propvolle parkeerplaats, vervolgens slepend met je kind op de arm en tassen vol eten, drinken, emmertjes, schepjes op zoek naar een klein stukje strand dat nog leeg is, even ter zijde. Kinderen vinden het strand nou eenmaal geweldig! Maar dan …

Lig je prinsheerlijk op je handdoek te ontspannen en dommel je een beetje weg… Tot je wakker schrikt, om je heen kijkt en je je kinderen even niet meer ziet. Er schiet van alles door je hoofd: ze zijn toch niet de zee ingegaan, of verdwaald! Gelukkig zie je ze 10 meter verderop rustig een zandkasteel bouwen.

Lees ook

Meestal gaat het goed, maar soms raken ouders en kinderen elkaar kwijt op het strand. In Katwijk aan Zee begint er daarom een proef die ervoor moet zorgen dat ouders hun kind niet meer kwijt kunnen raken. Een “slim” polsbandje in combinatie met een app die je als ouder kunt installeren op je telefoon, zorgt ervoor dat je op de digitale strandkaart je kind altijd kunt vinden. Slimme oplossing of gaat dit te ver?

Mij lijkt het een super manier om voor meer veiligheid op het strand te zorgen. Alleen moet het niet leiden tot ouders die vervolgens hun kinderen niet meer in het zicht houden, omdat de app ze toch wel laat zien waar ze zijn. Met of zonder slimme technologie, wat kun je als ouder doen om je kids niet kwijt te raken op het strand?

#1 Spreek een herkenbare plek af waar je kunt afspreken als je elkaar kwijt bent. Ga liever voor een vast punt en niet de kleur van jullie parasol of windscherm, maar voor bijvoorbeeld een strandtent of een verdwaalpaal met pictogrammen erop. Dit is makkelijker te vinden.

#2 Gebruik een polsbandje waar je duidelijk (met watervaste stift) je telefoonnummer opschrijft. Heb je een kind die constant probeert zo’n bandje van z’n pols af te trekken? Schrijf het dan op de arm. Wist je dat je gratis PAW Patrol 06-polsbandjes kunt ophalen bij de Reddingsbrigade op het strand?

#3 Houd je kind in zee nooit verder dan een armlengte bij je vandaan en doe ze geen vlinderbandjes om. De wind, stroming en golfslag heeft daardoor veel meer grip op je kindje.

#4 Leer je kind het verschil tussen eb en vloed. Het strand ziet er dan namelijk heel anders uit en kan voor verwarring zorgen.

#5 Toch je kind kwijt? Meestal loopt een kind met de zon in de rug weg en meiden met lange haren lopen vaak tegen de wind in.

Hopelijk helpen deze tips je om lekker te genieten van een dagje aan zee!

 

 

Danielle Lek

Danielle is verloofd met haar grote liefde Sjors en mama van pittige peuter Senna en vrolijke baby Quinn. Werkt als Communication Manager, blogt op www.mamasandmore.nl, wordt relaxed van yoga en krijgt energie van zingen en gek doen met haar kinderen!

Reageer op dit bericht