Dé oplossing voor een ontspannen badritueel

Tussen vier uur ’s middags en acht uur ’s avonds is het voor ouders van kleine kinderen spitsuur. Koken, eten, in bad, verhaaltje voorlezen en naar bed. En dat in bad gaan, kan een behoorlijke uitdaging zijn …

Er zijn namelijk nógal wat dingen die voor vertraging zorgen. Dreumesen die beginnen te spartelen, huilen, wegkruipen en klimmen zodra je ze probeert uit te kleden. Zo vind je jezelf trekkend aan hun broek of shirt terwijl zij liefst op één been op de commode staan en dan ook nog proberen iets te pakken waar ze net niet bij kunnen. Peuters die compleet over de fles gaan als je begint over tandenpoetsen of haren wassen alleen al. En ook in afdrogen en aankleden hebben ze uiteraard helemaal geen zin. DUH. Ze rennen liever in hun natte blootje rond. Daar komt nog bij dat ze vaak A. het bad niet in willen, B. er ineens weer uit willen of C. er juist nooit meer uit willen. Kortom: aarrrgh!

Bij ons thuis komt daar nog eens bij dat wij voordat we naar boven gaan, moeten praten als Brugman om ervoor te zorgen dat onze zoon niet al zijn dieren meeneemt in bad. Onze zoon is namelijk de grootste dierenfan ever. Hij en zijn speelgoeddieren zijn onafscheidelijk. We kennen hem niet anders dan met zijn favoriete dieren in zijn hand. Wie die favoriete dieren zijn, wisselt per dag. En aangezien zijn dieren overal mee naartoe moeten (MEE mama, MEE!), moeten deze ook mee in bad. Onze regel is één in elke hand en uiteraard alleen de dieren die waterproof zijn. Dat sluit al zijn knuffels en dieren met knopjes en batterijen uit, wat regelmatig leidt tot huilen, gillen en driftbuien. Wat is het leven toch zwaar als peuter 😉

Gelukkig heeft VTech nu ook dieren voor in bad, waaronder Wendy Walvis en Zeevriendjes. Mijn zoon kon het bijna niet geloven toen ik vertelde dat Wendy Walvis vanavond mee mocht in bad. “Mama, ik denk niet dat de walvis mee in bad kan hoor, want hij heeft een knopje.” Later raakte hij toch overtuigd en de gedachte dat Wendy mee mocht in bad maakte dat hij de hele middag al vroeg wanneer het tijd was om in bad te gaan.

In bad zijn de badeendjes niet langer interessant. “Woesh, woesh, woesh!” klinkt het door de badkamer. Wendy Walvis trotseert de golven die mijn zoon met zijn benen maakt in het bad. “Mam, de walvis maakt de hele badkamer nat!” Waarop ik vraag: “Doet de walvis dat of doe jij dat?” Mijn zoon kijkt me aan met zijn allerliefste gezicht en zegt: “De walvis!” Ondertussen speelt zijn zusje met de drie Zeevriendjes: een visje, zeester en krab. Zo zijn er evenveel dieren als kinderhanden in bad en is iedereen tevreden.

“Kijk mama, de walvis krijgt water op zijn kop!” zegt mijn zoon, die de douchekop boven de walvis houdt. Zijn zusje moet erom lachen. “Visje ook water op kop”, roept ze, waar grote broer dan weer hard om moet lachen.

Als hij even later in bed ligt, vraagt hij: “Mam, mag de walvis morgen weer mee in bad?” “Ja, hoor” beloof ik. “En ze mag ook mee in het zwembadje in de tuin morgenmiddag.” “Ja leuk!” roept hij. En met die gedachte valt hij in slaap.

Niet alleen mijn zoon is fan, ook het Testpanel van WIJ testte Wendy Walvis & Zeevriendjes en geven ze een 8,3.

WINACTIE Wendy Walvis & Zeevriendjes
De winactie is gesloten, de winnaars zijn gecontacteerd per mail.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met VTech.

Lees hier waarom wij met merken samenwerken.

Marieke

Marieke (32) is getrouwd met Mark en trotse mama van Timo (4) en Mila (2). Ze is werkzaam als belastingadviseur en haar hobby's zijn wandelen, schrijven, zingen en leuke dingen doen met het gezin.

Reageer op dit bericht