De top 10 best gelezen bevallingssoaps van 2018

Het blijft toch bijzonder, een bevalling. Vorig jaar deelden jullie met ons massaal jullie meest opvallende bevallingsverhalen. Gelukkig allemaal met een happy end. WIJ pufte met jullie mee door de speciale, mooie, heftige en ontroerende bevallingssoaps, die massaal werden gelezen. Tijd voor een top 10 van de best gelezen bevallingssoaps van 2018. Welke herinner jij je nog?

#1. Mama pijn, papa pijn
De weeën van deze mama komen op in week 38, heel onregelmatig. Ze heeft al genoeg aan haarzelf en haar 15 maanden oude dochtertje. Dan krijgt haar man ook ineens spontaan pijn bij zijn schaamstreek. “Ik maakte paar dagen terug nog een grapje dat hij ook pijn zou moeten voelen daar beneden. Oeps, iets te hard gezegd!”

Lees ook

#2. Binnen 24 uur je moeder begraven én bevallen
In deze bevallingssoap maakt de mama iets ontzettend heftigs mee: “Binnen 24 uur de begrafenis van je moeder en de geboorte van je kind. Het is mij helaas overkomen.”

#3. ‘De kraamhulp kwam met een bord nasi aanzetten’
Het verhaal van deze mama spant de kroon als het om slechte communicatie in het ziekenhuis gaat. “Ik kreeg een bord nasi aangereikt toen ik persweeën had. Jongens ik lig hier te bevallen!”

#4. Chaos tijdens je bevalling: ‘Jongens dit kan toch niet!?’
Deze bevalling was één grote chaos. “Een pijnlijke rit van het geboortecentrum naar het ziekenhuis, verbindingsslang van de vacuümpomp zoek, kind aan het zuurstof en pas na één uur kreeg ik een tip … jongens, dit kan toch niet?”

#5. Geheugenverlies tijdens je bevalling: ‘Zwanger, ik?’
Wat als je niet eens meer weet dat je zwanger bent? Het overkwam deze mama: “Ik was flauwgevallen en daardoor keihard met mijn hoofd op de grond gekomen. Ik had mijn buik beschermd, maar van de afgelopen 9 maanden kon ik mij op dat moment werkelijk niets meer herinneren. Zwanger, ik? Bevallen? Nu?!”

#6. ‘Ik werd gewoon niet serieus genomen.’
 “Ik was 33 weken en werd gewoon niet serieus genomen door de specialisten. Dat hebben ze geweten. In mijn dossier staat inmiddels: ‘Als mevrouw belt, direct laten komen.”

#7. ‘Oefenweeën? Meneer de verloskundige, mijn baby komt!’
“De verloskundige vond het niet zo serieus klinken, het waren oefenweeën zei hij. Nou ze doen anders best wel zeer hoor. Ik kreeg te horen dat ik nog mee viel. Toen hij veel later pas rustig het tuinpad kwam oplopen en mij zag, vertrok zijn gezicht meteen.”

#8. ‘Ik moest persen terwijl ik helemaal geen persweeën had.’
“Ik zei dat ik geen persweeën had, maar daar hebben ze geen boodschap aan. Persen moet ik! Er komt een vacuümpomp bij en daar ga ik.”

#9. ‘Het leek wel alsof ik de hoofdrol speelde in een aflevering van Modern Family.’
Deze mama ging van de altijd rustige preggo plotsklaps naar de hysterische oermoeder: “Ik kan alleen maar schreeuwen tegen mijn arme man en de verpleegkundigen.”

#10. ‘Ik was net geopereerd aan mijn been toen de verpleegkundige zei: ‘Je gaat bevallen’
“De operatie begint, maar er wordt wat gefluisterd en ze roepen de gynaecoloog. Het gaat niet goed met de baby en ze besluiten te stoppen. Op de uitslaapkamer vertelt de kraamverpleegkundige mij: ‘Je gaat bevallen, want je weeën worden heftiger’. OMG, NU?!”

Lees ook andere delen van De bevallingssoap

Heb jij ook een bijzonder bevallingsverhaal meegemaakt?
Stuur je verhaal in 500 woorden naar redactie@wij.nl en deel hem met andere mama’s. Verhalen worden anoniem geplaatst.

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht