De zwangerschap van Marloes: ‘Ik maak antistoffen aan die schadelijk voor de baby zijn!’

Ik ben zwanger en dus gaan we naar de verloskundige. Altijd spannend. Tijdens de eerste controle krijgen we het over mijn vorige zwangerschap en bevalling. Mijn lichaam heeft toen in de laatste fase van mijn die zwangerschap antistoffen aangemaakt. We zetten dus nu direct vaart achter het eerste bloedonderzoek. Hoe het precies zit en wat dit voor risico’s met zich mee kan brengen, kunnen de artsen op dit moment niets zeggen. Aangezien we kort hierna op vakantie gaan, willen we van te voren bloed laten prikken, zodat we eerder de uitslag hebben.

WIJ blogt vanaf nu verder op WIJ.nl. Deze blog verder lezen? Je vindt ‘m hier.

 

Wil jij ook een bijzonder verhaal of hersenspinsel met ons en andere moeders (to be) delen? Stuur je gastblog (ongeveer 500-800 woorden) naar redactie@wij.nl o.v.v. Gastblog en wie weet staat jouw verhaal binnenkort op onze site!

Leave a comment (1)