Denk je erover om de naam van je baby te veranderen? Je bent niet de eerste!

Laatst hadden we het al over de meest populaire babynamen van 2018. De Amerikaanse Michelle gaf haar baby ook een vrij populaire naam, namelijk Dylan. Toen haar baby  slechts een paar weken oud was, kwam ze echter tot een opmerkelijk besef. De naam die zij en haar man hun zoontje hadden gegeven, voelde toch niet goed.

‘’Toen Dylan tien weken oud was, keek ik naar hem en ik dacht, hij is geen Dylan. Ik weet eigenlijk niet waarom, maar ik had het gevoel dat de naam niet goed bij hem paste.’’ Michelle zat er zo mee in haar mag dat ze besloot om haar man te vragen of hij het ermee eens zou zijn om de naam te veranderen.

Lees ook

Tot Michelle haar grote opluchting stemde hij eigenlijk meteen toe. En toen ze opperde om Dylan zijn naam te veranderen in William, was hij bijna nog enthousiaster dan Michelle zelf.

Niet iedereen in Michelle haar omgeving reageerde echter zo begripvol en positief als haar man. ‘’Iedereen dacht dat ik gek was. Ze konden het niet geloven. Mijn broer zei dat ik raar was en dat niemand dit doet. Ook mijn moeders vriendinnen vonden het onbegrijpelijk en zeiden dat ik dit echt niet kon maken.’’

Michelle verbaasde zich erover hoe relatief eenvoudig het ging om Dylan zijn naam te veranderen. “Ik dacht dat het heel moeilijk was om het voor elkaar te krijgen, maar dat was het niet,” zei ze. “Het moeilijkste was dat ik naar de rechter moest en heel lang in de rij moest staan ​​om alle informatie zoals zijn geboorteakte te wijzigen. Afgezien daarvan was het papierwerk heel makkelijk en waren er slechts geringe kosten aan verbonden.”

Volgens Nicholas Hite, een familierecht advocaat, is het veranderen van de naam van je kind niet overal zo’n makkelijk proces. Hij geeft aan dat dit verschilt per land en staat. Ook zegt Hite dat het niet gebruikelijk is om de naam van je kind te veranderen. Dit erkent Michelle ook: ”Ik ken ook inderdaad niemand die het ook heeft gedaan, maar mijn gevoel was zo sterk dat ik het toch besloot te doen.”

“Onze namen zijn meestal het eerste dat iemand over ons leert. Het is iets dat heel serieus moet worden genomen, maar het is ook iets dat kan worden veranderd. Uiteindelijk gaat het erom dat je de juiste keuze maakt die voor jou als moeder goed voelt”, aldus Hite.  En welke keuze je ook als moeder maakt, als die vanuit je hart komt, kan geen enkele keuze fout zijn.

(Bron: Romper)

Lees ook: ‘Waarom ik het niet leuk vind dat mijn kind de achternaam van mijn vriend krijgt‘ 

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne, Inge en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht