Deze 5 dingen trekken altijd de aandacht van je kind! #Annette

Kinderen en die onverzadigbare vraag naar aandacht. Als er iets is wat je als ouder gillend gek kan maken, is het wel een kind dat voortdurend om je aandacht vraagt. Al ben je vijftig minuten van een uur met ze bezig, dan willen ze ook nog die laatste tien minuten hebben. Helemaal op deze momenten:

1. Als de telefoon gaat
Ik weet niet wat het is, maar zodra de telefoon gaat kijken mijn kinderen me aan als een stel hyena’s die net een gewond kalf voorbij hebben zien lopen. Ook al zaten ze tot dat moment heerlijk ongestoord te spelen, alles laten ze vallen en ze duiken bovenop je.

Lees ook

De oudste staat om mij heen te springen om te vragen wie er belt, de middelste wil opeens eten hebben want hij heeft “zooooooo’n honger” en zelfs de jongste kruipt naar mijn broekspijp om eraan te trekken. Zodra het telefoongesprek afgelopen is zijn ze ook meteen weer verdwenen. Terug naar hun eigen spel, alsof er niets gebeurd is.

2. Als je onder de douche staat / in bad zit
Die paar kostbare minuten per dag dat je uitgebreid je haar kan wassen zijn ook echt een magneet voor kinderen. Het ene moment liggen ze nog lekker in bed te slapen, maar zodra de waterkraan aangaat staan ze op de deur te bonken. De een moet plassen, de ander heeft dorst of ze komen gewoon nieuwsgierig binnengewandeld om te kijken wat je aan het doen bent.

Absoluut hoogtepunt van mijn avond was toch wel dat ik ein-de-lijk in een warm bad zat, met een goed boek en mijn duurste badolie erin. Vervolgens komt de oudste nonchalant naar me toe, trekt z’n broek naar beneden en gaat uitgebreid zitten kakken op de toiletpot NAAST MIJN BAD! Weg kalmerende etherische oliën, hallo uitgeworpen restjes chili con carne.

3. “Hey, hoe gaat het?”
Elke keer wanneer ik spontaan een normaal gesprek probeer te voeren met een andere volwassene, staan ze klaar met prangende vragen. Of trekken hard aan mijn arm dat ik door moet lopen. Of beginnen ruzie met elkaar te maken. Of gaan uitgebreid op de grond liggen huilen.

Of gaan opeens idiote dingen doen. “Ja, nee gaat hartstikke goed. Hij is net vorige week – NIET AAN DE TOONBANK LIKKEN – begonnen en …” Ik kan mij dan ook niet herinneren wanneer ik voor het laatst een gesprek normaal heb kunnen afronden.

4. Zodra de deurbel gaat
“Mama! Het is de postbode!!!” Hop, allemaal rennen, kruipen, vliegen ze naar de deur. Terwijl ik de jongste met mijn voet tegenhoud, zodat die niet zijn vingers onder de deur krijgt, houd ik de tweede tegen met mijn arm, zodat de postbode ruimte heeft om het pakketje aan te geven.

Ondertussen staat de oudste het karton er al af te scheuren voordat ik mijn handtekening goed en wel gezet heb. “Wat zit erin? WAT ZIT ERIN?!” Sorry jongens, gewoon een paar lampen die ik besteld heb. “Oh …”. Opeens is alle aandacht en opwinding weer verdwenen.

5. Wanneer je een van je kinderen op schoot hebt
Maar de grootste aandachtstrekker van allemaal is toch wel wanneer je een van de kinderen op schoot hebt. Opeens willen ze allemaal op schoot! Wat volgt is een hoop geduw, getrek en gewroet, net zolang tot iedereen een stukje van mama d’r been bemachtigd heeft en zichzelf daar overheen drapeert als een luie kat. Kom maar hoor, niets zo fijn als al mijn kinderen op schoot hebben. 😉

Meer blogs lezen van Annette?

Volg je WIJ al op Instagram?

Annette van den Berg

Annette (34) is getrouwd met een rasechte Ier uit Dublin, waar het gezin ook een paar jaar heeft gewoond. Nu zijn ze samen met hun drie kinderen, Jonah Gabriel (6), Finn Frederick (4) en Sean William (1) weer terug in Nederland. Naast freelance schrijver is Annette ook Mama & Baby pilates instructrice om moeders fit door de zwangerschap heen te loodsen en om daarna ook weer goed te herstellen. Schrijven en reizen zijn haar grote passies, al komt ze tegenwoordig niet veel verder dan de dagelijkse ritjes naar school en weer terug.

Leave a comment (2)