Deze Oegandese vrouw (39) heeft 44 kinderen op de wereld gezet!

Ja je leest het goed! Een 39-jarige vrouw genaamd Mariam Nabatanzi uit Oeganda heeft 44 kinderen op de wereld gezet, zo lezen wij in het AD. In totaal is zij 20 keer bevallen. Drie keer van een vierling, vier keer van een drieling en zes keer van een tweeling. Zes kleintjes zijn helaas gestorven, waardoor zij in totaal nu 38 zonen en dochters onder haar hoede heeft. De opvoeding doet ze alleen, want haar agressieve echtgenoot liet haar drie jaar geleden in de steek. Een ongelooflijk verhaal over de meest vruchtbare vrouw van Oeganda!

Mariam was 12 jaar toen ze uitgehuwelijkt werd aan een 40-jarige man. Een jaar later beviel zij meteen van een tweeling. Nog voor haar achttiende verjaardag waren de eerste drie- en vierling ook al een feit. De jaren later bleef zij zwanger raken. In 2016 beviel zij voor het laatst van een tweeling, waarvan één het niet overleefde. Pfoe heftig.

Lees ook

Hoe kun je zo vaak zwanger raken en van zoveel meerlingen? Het AD meldt dat de enorme babyboom niet helemaal als een verrassing is gekomen. De vader van Mariam had namelijk 45 kinderen verwekt bij verschillende vrouwen. Ook hierbij was er sprake van veel meerlingen.

Wat blijkt? Gynaecoloog Charles Kiggundu reageert tegen persbureau Reuters dat Mariam “een genetische aanleg voor hyperovulatie heeft. Dat verhoogt de kans op meerlingen aanzienlijk.” Als je hyperovulatie hebt komen er per cyclus meerdere eitjes vrij. Toen de teller na zes bevallingen op 18 kids stond is Mariam naar het ziekenhuis gegaan. Helaas konden die haar niet helpen. Haar eigen leven zou op het spel komen te staan en haar werd geadviseerd de natuur zijn gang te laten gaan.

Mariam heeft dan ook roerig leven achter de rug (lees: een bak ellende) en voedt de kinderen nu alleen op. Dat is keihard werken en een hele opgave, vooral in de omstandigheden waarin zij leven. We kunnen alleen maar zeggen: you go girl!  Wij vinden op de redactie twee kinderen opvoeden al een hele opgave. Stel je eens voor dat je er 38 hebt, hoe dan?! Respect en we wensen haar het beste. Mariam heeft dan ook maar 1 doel: dat haar kinderen gelukkig worden en een beter jeugd krijgen dan zij heeft gehad.

Op YouTube kwamen we onderstaande video tegen. Hier geeft Mariam een kijkje in haar leven. Ongelooflijk hé?

(Bron: AD.nl)

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (3)