Deze zelfgemaakte oplossingen in huis van ouders zijn geniaal

Druk, druk, druk. Kids, werk, hobby’s, vrienden en familie. We willen er voor alles en iedereen zijn, maar alles kost ook tijd. En laten we eerlijk zijn, een kind opvoeden is niet altijd even makkelijk en al helemaal niet als we dus weinig tijd hebben. Gelukkig brengt die ´drukte´ ook creativiteit met zich mee. En met die creativiteit bedenken we dan handige oplossingen en snufjes, zodat alles nét wat makkelijker wordt. Want zeg nou zelf, onderstaande oplossingen bedacht door ouders zijn toch geniaal? 

1. Veiligheidsarmband
De grootste nachtmerrie van een ouder: je kind kwijtraken. Hoe goed je ook oplet, het kan gebeuren.  Als je met je kids op weg bent naar een winkelcentrum, dierentuin of andere drukke plek, geef ze dan een armband met je telefoonnummer.

Deze tijdelijke tatoeages werken ook goed!

2. Bed-beveiliging

Bezorgd dat je kind uit bed valt? Plaats dit item zwembad-item onder het hoeslaken. Voorkomen is beter dan genezen!

3. Anti-slip sloffen
Breng warme lijmstippen aan op de onderkant van de slippertjes of sokken van je kinderen om te voorkomen dat ze op gladde vloeren vallen. Anti-slip check!

4. Toiletpapier-marker
Vind je dat je kinderen teveel wc-papier gebruiken? Dat is met deze oplossing verleden tijd!

5. Schoen-stickers

Vind je zoon of dochter het nog altijd lastig welke schoen aan welke voet gaat? Knip een sticker doormidden en plaats twee helften in zijn kinderschoenen. Opgelost!

6. Lock-Safe elastiekjes
Bezorgd dat je kinderen zichzelf in een kamer opsluiten? Gebruik een rubberen band zoals deze. Handig!

7. Hoeslaken als dak
Wil je je kind mee naar buiten nemen, maar je geen zorgen maken over zonlicht en insecten? Gebruik een hoeslaken om de wieg te bedekken.

8. Net genoeg lotion-pomp
Zorg dat de kinderen niet teveel lotion of zeep gebruiken door een rubberen band om de pomp te wikkelen. Dit voorkomt ook dat de kinderen er een zooitje van maken. Scheelt toch weer!

9. Kraanverlenger
Voor kleintjes die moeite hebben om de gootsteen te bereiken, gebruik een lege shampoofles om een ​​makkelijk bereikbare kraan te creëren.

10. Monsterspray
Als je kind bang is om te gaan slapen vanwege ‘monsters’, maak dan een speciale spray om deze kwaadaardige monsters te bestrijden! Het zorgt ervoor dat ze zich veel veiliger voelen en helpt hen ’s nachts te slapen. Ze hoeven natuurlijk niet te weten dat het gewoon water is. 😉

11. Kindvriendelijke hangmat
Lekker chillen. Dat willen we allemaal! Op deze manier heb je een in een handomdraai een fijne hangmat voor je kinderen die vlak boven de grond hangt. Benodigheden: een tafel en een deken!

(Bron: Healtyway.com)

Lees ook: ‘5 x zo houd je speelafspraakjes leuk (voor jou én je kleuter)

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne, Inge en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht