Die eerste schoolpleinliefdes … #Annette

Er gaat een hele nieuwe wereld voor je open zodra je kind naar de basisschool gaat. Schoolreisjes, rapportgesprekken, een beetje verlegen bij nieuwe vriendjes thuis spelen, maar zeker het interessantste van allemaal: die eerste schoolpleinliefdes!

Man, man, man wat had ik daar vroeger een hekel aan, die vraag van mijn opa. “En vertel eens, ben je al wel een beetje verliefd op iemand?” Een kop als een boei, mijn stem verloren en het liefste was ik daar ter plekke door de vloer van mijn grootouders woonkamer gezakt. Ik heb dan ook nooit een woord gerept over dat onderwerp ‘basisschoolliefdes’. En nog krijg ik er de rillingen van als ik iemand die vraag hoor stellen, terwijl ik inmiddels allang getrouwd ben en drie kinderen heb.

Lees ook

Daarom was ik ook zo verrast toen mijn zoon thuiskwam uit school en – in tegenstelling tot mij – vol enthousiasme zegt “Ik ben verliefd op…!!!” (ja, op wie ga ik niet zeggen natuurlijk, want dat heb ik hem beloofd). Wacht even, dit is zo’n moment waarop ik goed wil reageren, anders verziek ik het voor hem  en wordt het net zo erg als voor mij vroeger. Ik probeer het zo leuk en onbeladen te houden als maar kan. “Ohh ja, zij is wel heel lief en grappig. Leuk hoor.”

Meteen volgt er een ernstig gezichtje. “Ja, maar ze is niet verliefd op mij. Zij is verliefd op een andere jongen. Dus dan moet ik maar iemand anders kiezen om mee te trouwen. Dat andere meisje kan ook niet, want die wil met haar broer trouwen en die andere twee meisjes willen met elkaar trouwen. Wie moet ik dan kiezen?” Ik stel hem gerust dat er vanzelf wel een leuk meisje komt die ook met hem wil trouwen ,later. Er zijn zoveel mensen op de wereld …

“En anders trouw je gewoon met mama”, opper ik blij. Want toen ik zo klein was, wilde ik niets liever dan met mijn eigen vader trouwen. “Ha, ik ga niet met jou trouwen, dat kan helemaal niet”. Ik word meteen uitgelachen en aan de kant gezet. “Maar je mag later wel koffie komen drinken als ik met mijn vrouw in Amersfoort op nummer 6 woon. Dan kun je op de baby passen als wij naar de supermarkt moeten of zo”. Nou, dat is dan maar duidelijk. Oppasoma it is 

Lees meer blogs van Annette

Annette van den Berg

Annette (34) is getrouwd met een rasechte Ier uit Dublin, waar het gezin ook een paar jaar heeft gewoond. Nu zijn ze samen met hun twee kinderen, Jonah Gabriel (6) en Finn Frederick (3), weer terug in Nederland. In september is ze bevallen van een derde zoon Sean. Naast freelance schrijver is Annette ook Mama & Baby pilates instructrice om moeders fit door de zwangerschap heen te loodsen en om daarna ook weer goed te herstellen. Schrijven en reizen zijn haar grote passies, al komt ze tegenwoordig niet veel verder dan de dagelijkse ritjes naar school en weer terug.

Leave a comment (1)