Die onvergetelijke eerste verjaardag #Annette

“Er is er een jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien, dat is Sean!”

Precies een jaar geleden werd je al stampvoetend en met een dikke frons op je gezicht geboren. “Ik heb elke truc uit mijn truckenboek moeten gebruiken om hem eruit te krijgen”, grapte de verloskundige toen je er eindelijk was. Je had absoluut geen zin om geboren te worden, zei je met je hele lichaamshouding, maar die frons hebben we daarna nooit meer gezien. Het lijkt nog niet zo lang geleden dat ik tijdens de kraamweek over de bevalling schreef, maar nu ben je alweer een jaar bij ons!

Lees ook

Wanneer ik jullie, de drie broertjes, op een rij zie zitten, dan loop ik over van trots. Het was geen makkelijk jaar, maar we hebben het mooi samen geflikt. Andere moeders lijken soms door zo’n eerste jaar heen te fietsen, terwijl ik voor mijn gevoel als the walking dead door het leven ging. De helft van de tijd heb ik geen idee van wat ik gezegd of gedaan heb door het extreme slaapgebrek! Gooi daar nog wat hormoonschommelingen bovenop, een paar borstontstekingen en paniekaanvallen en je vraagt je af hoe een kersverse moeder überhaupt nog mee kan draaien in de maatschappij.

Alle cliches zijn waar: het was alle uitputting meer dan waard. Zodra je die vijf-en-een-halve tand van je blootlacht, dan ben ik alle narigheid zo vergeten. Wat genieten we van de stevige knuffeltjes en kusjes die je vrolijk uitdeelt. Of hoe verwonderd je naar de vogels in de lucht kunt staren. Mijn hart smelt wanneer je je grote broers in alles na probeert te doen en hoe zij op hun beurt met jou omgaan. Soms veel te ruig en wild zoals jongens dat doen, maar altijd met veel liefde voor hun broertje.

Dat kleine stampvoetende baby’tje ben je allang niet meer. Je loopt langs tafelranden, stoelen en bankstellen, maakt geluidjes wanneer je met een autootje over de grond rijdt en je schaterlacht ondeugend zodra je iets doet wat eigenlijk niet mag. Je bent altijd vrolijk, ontzettend kalm en nieuwsgierig naar de wereld om je heen.

Lieve Sean, geniet van je lekkere verjaardagstaart, de cadeautjes en de mensen in je leven. We kijken er enorm naar uit om je in het komende levensjaar verder op te zien groeien.

Meer blogs lezen van Annette?

Volg je WIJ al op Instagram?

 

Annette van den Berg

Annette (34) is getrouwd met een rasechte Ier uit Dublin, waar het gezin ook een paar jaar heeft gewoond. Nu zijn ze samen met hun drie kinderen, Jonah Gabriel (6), Finn Frederick (4) en Sean William (1) weer terug in Nederland. Naast freelance schrijver is Annette ook Mama & Baby pilates instructrice om moeders fit door de zwangerschap heen te loodsen en om daarna ook weer goed te herstellen. Schrijven en reizen zijn haar grote passies, al komt ze tegenwoordig niet veel verder dan de dagelijkse ritjes naar school en weer terug.

Reageer op dit bericht