Dilemma: waar naartoe op vakantie met een baby? #Margot

De gezellige feestdagen zijn voorbij. De afgelopen jaren was dit voor ons hét moment om het vliegtuig te pakken naar een warme winterbestemming en pas weer met de lente terug te komen. Dit keer zijn we meer dan ooit aan vakantie toe, want voor een baby zorgen is hard werken! Helaas zit een lange reis er niet in, maar we willen tijdens deze grauwe maanden wel graag de warmte van de zon nog even voelen. Maar wat is een geschikte vakantiebestemming met een baby van een paar maanden oud?

Voorheen kon het me niet gek genoeg zijn qua bestemming, maar nu ik moeder ben snap ik wel waarom een vakantiepark in eigen land zo in trek is bij jonge gezinnen. De wereldreiziger in mij snakt naar avontuur, maar de nieuwbakken moeder wil het liefst zo min mogelijk gekheid. Een dilemma dus!

Lees ook

Een vakantiebestemming uitzoeken is daarom nog nooit zo moeilijk geweest. Tijdens mijn zwangerschap lette ik vooral op twee criteria: het eten moest veilig zijn en er mochten geen (tropische) ziekten heersen waar je je niet tegen kunt beschermen. Nu blijft eigenlijk alleen het tweede criterium relevant, want het enige wat Jolie ‘eet’ is borstvoeding.

Voor het eerste criterium is de vraag, welke vaccinaties voor het land van bestemming worden aangeraden, in de plaats gekomen. Want met een paar maanden is zij nog niet overal tegen beschermd. Om haar nou speciaal te vaccineren voor een paar weken vakantie gaat mij te ver.

Ten slotte is de afstand ook nog wel een dingetje. Het is op dit moment winter in Europa, dus een autovakantie zit er niet in. We gaan immers op vakantie voor de warmte! Het grote voordeel van vliegen is dat kinderen tot twee jaar gratis mee mogen. Daar moeten we natuurlijk gebruik van maken. 😉  Maar ik twijfel of het wel te doen is om met een baby tien tot vijftien uur in het vliegtuig te zitten? Ik wil natuurlijk niet die moeder met dat huilende kind zijn …

Nog nooit hebben we zo lang gezocht naar een geschikte bestemming voor onze eerste vakantie als gezin.

Daarom mijn vraag aan jullie:
Waar ging jij als eerste naartoe op vakantie met je baby? En hoe is dat bevallen?

Lees ook van Margot: ‘Back to work: oefenen met op tijd de deur uitgaan!’

Meer blogs lezen van Margot? 

Margot van Meeuwen-Verbaan

Margot (31) gooide onlangs het roer helemaal om. Na tien jaar heeft zij haar kantoorbaan als jurist ingeruild voor het ondernemersavontuur. Ze is sinds kort online ondernemer en eigenaar van de webshop VANTIQ ART, waarbij ze tijdloze kunst & design aanbiedt en blogs schrijft over een duurzame lifestyle. Samen met haar man Vincent gaat ze regelmatig (lang) op reis. Tijdens hun huwelijksreis hebben ze mensen die zich op een bijzondere manier inzetten voor de wereld geïnterviewd over ‘geluk’ voor hun blog Nomadhappiness.com (check de prachtige plaatjes hier). Ze is dit najaar bevallen van een prachtig meisje Jolie Milou.

Reageer op dit bericht