Dit deden jullie peuters toen jullie even niet opletten

Soms is het ineens angstvallig stil aan de andere kant van de kamer. Met een peuter in huis kan dat vaak maar 1 ding betekenen. Wij vroegen jullie een tijdje geleden wat jullie peuters wel eens hebben uitgehaald toen even de andere kant opkeek. Nou dit!

#1. ‘Uit het aquarium drinken, samen met de poes.’

Lees ook

#2. ‘Mijn tweelingjongens zijn echte bondgenoten. Eén leidt mama af en de andere pakt de macaroni of rijst, om vervolgens het hele pak over de vloer te strooien. Twee keer gebeurd, daarna heb ik de pakken hoger gezet.’ 😉

#3. ‘Alles uit de kast halen, luiers pakken, sokken en ondergoed op het wasrek leggen of mandarijnen uit de fruitschaal pakken en op de salontafel leggen.’

#4. ‘Zodra ze de kans krijgt pakt ze stiekem alles. Fruit, yoghurt en chocopasta. Dan zit ze meestal onder de tafel en haar zusje doet gewoon mee.’

#5. ‘Hier is het een dreumes die dan waarschijnlijk de doos tissues te pakken heeft en die vakkundig leeg trekt.’

#6. ‘Stiekem een pond druiven opeten. En ik mij maar afvragen wat ze toch steeds in de keuken moest. Het zakje stond iets te dicht bij de rand van het aanrecht, waardoor ze erbij kon. Ik heb toen de overgebleven druiven maar in een bakje gedaan. Kon mevrouw die ook nog naar binnen werken.’

#7. ‘Een krukje naar het aanrecht schuiven, erop klimmen en de snoeppot plunderen.’

#8. ‘Dan is mijn zoon de wc aan het poetsen.’

#9. ‘Geen peuter, maar een dreumes hier. Als het ineens stil is, dan kan ik er zeker van zijn dat hij de nepbloemetjes uit een plantje aan het trekken is. Sinds kort schrikt hij dan zodra hij mij ziet en probeert hij ze snel terug te stoppen. Haha!

#10. ‘Het liefst pure chocolade van 85% of meer uit de la halen, voor de la gaan zitten, de reep uit de verpakking halen en smullen maar … En dan onschuldig kijken als ik hem weer betrap met een heleboel chocolade in zijn mond.’

Lees ook: ‘Een ode aan mijn eigenwijze peuter’

Leave a comment (1)