Dé reden waarom ik HypnoBirthing docente geworden ben #Evelinn

Door mijn eigen zwangerschap ben ik mij heel erg gaan interesseren in alles wat met zwangerschap en bevallingen te maken heeft. Mijn zwangerschap was namelijk nogal intens, zo intens dat ik er nogal ondersteboven was en dacht: hier wil én ga ik iets mee doen. Ik ben inmiddels HypnoBirthing docente en ook volg ik de opleiding om Doula te worden.

Toen ik zwanger was van Mylène zat ik constant vol vragen, maar wilde ook de verloskundige niet elke keer bellen. Ik zou niet die stalker worden, waarbij de verloskundige al begint te zuchten als ze je naam voorbij ziet komen. Dus ik ging googelen. Wat natuurlijk de grootste fout ever is, want alle doemscenario’s die je dan leest zorgen ervoor dat je nog weinig vertrouwen durft te hebben in je lijf.

Lees ook

Ik kwam uiteindelijk terecht in een Facebookgroep waar allemaal mama’s in zaten die ook in dezelfde maand uitgerekend waren. Het voelde als een warm bad. Ik kon al mijn vragen stellen en ervaringen van anderen lezen die 9 van de 10 keer bijna hetzelfde waren. Kortom, een bron van herkenning en dat was fijn.

Helaas was mijn eigen zwangerschap niet één uit de boekjes. Ik droomde van intieme momenten met mijn ongeboren kind, prachtige zwangerschapskleding en die glow waar iedereen het over heeft. De eerste twee maanden verliepen rustig en zonder spugen.

Daarna begon de ellende en heb ik de rest van de zwangerschap elke dag migraine gehad. Daarnaast had ik een kleine karate kid in mijn buik die ervoor zorgde dat de intieme momenten niet intiem waren, maar regelmatig voor huilbuien en veel pijn zorgde.

Mooie zwangerschapskleding was ook niet aan de orde, want ik was blij als ik mezelf van het bed naar de bank kon slepen met die migraine. Ik had gigantische wallen (waar ze in Amsterdam nog jaloers op zouden zijn) en haar als touw. Was dit nou die glow? Volgens mij niet.

Natuurlijk is mijn dochter gezond ter wereld gekomen en is dat het allerbelangrijkste. Inmiddels praten mijn vrouw en ik over een tweede en dan vraag ik mij toch af of ik dat nog een keer aan zou kunnen. Een zwangerschap mogen mee maken is het mooiste wat er is en de beloning die je daarna krijgt is onbeschrijfelijk mooi en met niets te vergelijken. Maar …

Geen arts mij kan vertellen of ik weer zo’n zware zwangerschap ga krijgen en dus ben ik bang. Wat als het weer maandenlang zó heftig wordt?!

Zijn er mama’s bij wie de eerste zwangerschap heel zwaar was, maar waarbij het bij de tweede zwangerschap zonder al te veel ellende verlopen is? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Lees meer blogs van Evelinn

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Leave a comment (1)