Dít moet je doen bij grote veranderingen in je leven

Het leven bestaat uit een hoop veranderingen en situaties waarin wij ons als mens moeten aanpassen. Als jij start met je eerste werkdag van je nieuwe baan, hoe makkelijk en snel pas jij je dan aan? Hoe gaat je kind om met de grote veranderingen in het leven?

Mijn dochter (5) is momenteel bezig met het afronden van groep 2 op haar huidige basisschool. In verband met onze verhuizing eind vorig jaar, hebben we besloten om haar over te plaatsen naar een nieuwe school. Zo kan ze nieuwe vriendjes en vriendinnetjes in haar nieuwe wijk maken en met ze opgroeien.

Lees ook

Gisteren zijn we samen gaan kennismaken op haar nieuwe school en opvang. Deze dag was misschien nog wel spannender voor mij als moeder dan voor mijn dochter. Bij aankomst op de nieuwe school is ze enorm benieuwd naar haar nieuwe klas met kindjes en of ze een juf of een meester gaat krijgen. Eenmaal binnen in de school, beginnen we met een rondleiding bij de naschoolse opvang. Voor mij allemaal erg belangrijk en interessant maar, mijn dochter vraagt al snel: “Waar zijn dan de kindjes?”. De mevrouw van de opvang zegt:

“De kindjes hebben nu pauze, maar ik breng je er wel heen. Dan kan je de juf en de kinderen ontmoeten”. Haar eerste reactie: “Mam ik krijg een juf!”. We komen aan het op schoolplein en na een korte kennismaking met de juf kijkt ze om zich heen naar al die spelende kindjes, die ze niet kent. Ik observeer wat ze gaat doen.

Op een bankje zitten een paar meisjes. Ik zeg tegen haar: “Zullen we even gaan kennismaken met die meisjes?”. Dat wil ze graag en samen met haar loop ik op deze meisjes af. Ik vraag naar welke groep zij volgend jaar gaan en vertel ze dat mijn dochter volgend jaar bij hun in de klas komt. Grappig om te zien wat er dan gebeurd. Van de 2 meisjes is er 1 die opstaat en wegloopt. Ik denk nog bij mezelf ‘wat apart dat ze wegloopt’. Het meisje komt terug en zegt tegen mijn dochter: “Hier ik heb wat bloempjes voor je geplukt omdat je nieuw bent”. Mijn dochter neemt de bloempjes aan en het ijs is gebroken. Ik houd me vervolgens afzijdig en bekijk hoe deze kennismaking zich verder ontwikkeld. Ze nemen elkaar letterlijk bij de hand en het meisje gaat mijn dochter aan andere kindjes voorstellen.

Na de kennismaking van totaal 1,5 uur, zitten mijn dochter en ik in de auto. Ze is zo blij en heeft zoveel zin in het nieuwe schooljaar, want ze heeft al een vriendinnetje en mooie bloempjes! Wat ben ik blij om hier getuige van te zijn geweest en wij kunnen hier als volwassenen zeker een voorbeeld aan nemen.

Chantal Bakkes

Ik ben Chantal (33) woon in Ede centrum en ben werkzaam in het HR / Recruitment vak voor een media organisatie. Naast mijn leuke uitdagende baan ben ik trotse alleenstaande mama van Luna (5). Samen met mijn dochter heb ik een heel gezellig, druk sociaal leven vol met lieve familie en vrienden waar ik graag over schrijf en wat je ook kan bekijken op mijn Instagram account cclbakkes

Reageer op dit bericht