Dit zijn jullie grootste zwangerschapsergernissen

Irritaties en zwanger zijn, of je het wilt of niet, je krijgt ze vanzelf. Een tijdje geleden vroegen wij jullie op Facebook waar jij het meest aan ergerde tijdens je zwangerschap. Dit zijn de meest voorkomende irritaties en yep wij sluiten ons daar helemaal bij aan. 

#1. Geniet ervan
‘De dooddoener van elk gesprek. Waar moet ik van genieten? De misselijkheid, pijn in m’n hele lijf, brandend maagzuur, spataders, rekkende huid, gezwollen voeten, beurse organen en ribben … Ja fantastisch hé, als ze zo bewegelijk zijn.’

Lees ook

#2. Ongevraagd mijn buik aaien
‘Mensen die ongevraagd aan mijn buik komen. Zowel mensen die ik niet kende, als klanten in de winkel waar ik werkte.’

#3. Voorspellingen
‘Als je laag draagt is het dit en bij hoog dragen is het dat.’

#4. Vragen of het geen tweeling is
‘Of ik wel niet zwanger was van een tweeling, aangezien ik al zo’n flinke buik had. Ik werd hier niet goed van.’

#5. Constant checken of je aan het bevallen bent
‘Ik ergerde me het meest aan de mensen die vanaf week 37 drie keer per dag checkten of ik ik aan het bevallen was.’ “Ze is al twee uur niet op Facebook geweest. Zou het dan nu zover zijn?”

#6. Commentaar op keuzes
‘Mensen die commentaar hebben op mijn keuze om bepaalde dingen niet te eten of te drinken. Jongens dat bepaal ik helemaal ZELF.’

#7. Willen weten wat het wordt
‘Mensen die willen weten wat het wordt, terwijl ze weten dat je het niet wilt delen. Of de mensen die je de hemd van het lijf vragen in de hoop dat je je een keer verspreekt.’

Lees ook: ‘Waarom hoogzwanger in de zomer een hete hel is #Annette’

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht