Dit zijn jullie 10 tips tegen misselijkheid als je zwanger bent

Misselijkheid tijdens je zwangerschap … het komt helaas vaak voor. Maar wat doe je eraan? Wij postte laatst een bericht op Facebook waarin een mama haar gouden tip tegen misselijkheid deelde. Jullie begonnen massaal jullie gouden tips te delen onder het bericht. Lees hieronder de meest opvallende tips.

#1. Kind eruit, weg misselijkheid!
“Bevallen! Werkte perfect tegen de misselijkheid. Het bevallen zelf niet, maar toen mijn kind werd geboren was misselijkheid ineens over. Zó wonderlijk!”

Lees ook

#2. Ons hoor je niet klagen
“Chocomel … Het klinkt bizar, maar ik kreeg deze tip van een mama met HG. Daarna hebben veel mama’s van mijn kantoor dit geprobeerd en hoewel ze mij allemaal heel raar aankeken, werkte het voor vele van hen wel!”

#3. Goed excuus om te snoepen
“Kinderkoekjes … Die zijn licht verteerbaar en het vullen een beetje. Een lege maag maakt je namelijk nog misselijker.”

#4. Ginger overal
“Gember! In de thee of een stukje in je mond en erop zuigen. Je hebt zelfs gember lolly’s.”

#5. Meteen even kijken of er eentje in de buurt is
“Ik heb drie keer extreme zwangerschapsmisselijkheid gehad. Toen ben ik naar een hypnotiseur gegaan. Daarna bij de zwangerschap van mijn vierde, was ik alleen licht misselijk.”

#6. Ontbijten met wat?!
“Ontbijten met chocolade en cola werkte voor mij. Wel cola zonder prik. De gynaecoloog kwam niet meer bij toen ik het vertelde.”

#7. Noten, noten en nog meer noten!
“Ik at veel ongezouten cashewnoten. Dit werkte super bij mij.”

#8. Een paar naalden in je lijf
“Acupunctuur! Dit heeft bij mij na 18 weken beroerd te zijn geweest goed geholpen.”

#9. Haring doet wonderen
“Ik moest elke ochtend een zoute haring eten, daarna hele dag geen last van misselijkheid. Deed ik dat niet, dan was ik hele dag misselijk.”

#10. Polsbandje
“Bandjes tegen autoziekte werkte perfect bij mij. Ik werd elke keer misselijk als mijn maag weer leeg was. Als ik wat at was het ook weg. Maar ik werd gewoon moe van al dat eten, terwijl je geen trek hebt. Ik droeg die dingen dag en nacht. Alleen met douchen gingen ze af.”

Heb jij nog een gouden tip? Vertel!

Volg je WIJ al op Instagram?

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (2)