Waarom dat Frozen-liedje nog zo gek niet is #Gastblog

Wat zeggen ze ook al weer altijd. Negen maanden op negen maanden af. Van te voren wist ik als aanstaande moeder niet wat ik daarvan moest verwachten. Maar man, wat valt dat soms tegen. Al die hormonen die nog door je lijf heen gieren en ondertussen voor je kleintje zorgen en het huis op orde willen hebben. Ze zeggen dan ook wel eens: je bent of zelf helemaal netjes en aangekleed óf je kleintje óf je huis.” Nou daar kan ik soms wel in komen. 

Er wordt voordat je moeder wordt te weinig gezegd over wat je kunt verwachten als moeder. Althans vind ik. Maar mama’s je hoeft je echt niet te schamen. Je mag gewoon moe zijn, je mag lekker de boel de boel laten, rondlopen in je huispak en genieten van de tijd die je met je kleintje hebt. Die andere klusjes komen een andere keer wel.

Lees ook

Nu denk je misschien, praat maar makkelijk dat moet toch ook gebeuren. Loslaten is lastig, maar je zult merken dat als je het doet. De teugels meer laat vieren, een grote last van je schouders valt. Wat vandaag niet lukt, komt morgen wel. Je kind zal zich later herinneren dat jij de tijd hebt genomen en relaxed was, maar echt niet dat het huis netjes was. Dat is toch wat we willen!

Als het echt niet lukt hoef je je dan ook niet te schamen. Vraag hulp. Soms kan je niet alles alleen. Geef jezelf de tijd en geniet van je kleintje. Het is zo’n bijzondere tijd.

 Laat het los, laat het gaan. Dat Frozen-liedje is nog zo gek niet. 😉

Deze gastblog is geschreven door mama Bernadet.

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht