Do or don’t? Opnieuw dat ene kado inpakken voor je kind

Is het oké om een kado dat je kind al eens eerder heeft gekregen opnieuw in te pakken voor Sinterklaas of kerst? Dat vroeg een moeder zich af en ze deelde deze vraag online. De reacties zijn niet mals en de meeste mensen vinden het absoluut niet kunnen.

Dit is haar complete, vertaalde, vraag:

Lees ook

“We hebben voor onze lieve dochter een verjaardagsfeest georganiseerd voor haar derde verjaardag, er kwamen vijftien kinderen en ze kreeg veel kadootjes. Een paar kado’s heb ik (na het uitpakken) opgeborgen op zolder want ik wilde haar elke week verrassen met een nieuw speeltje.

Nu is het bijna kerst en ik vraag me af of het raar is om een paar kado’s die ze al op haar verjaardag heeft uitgepakt, opnieuw in te pakken voor kerst? Zal ze nog weten dat ze dat kado al een keer eerder uitgepakt heeft?”

Niet zo’n gekke vraag wat mij betreft hoor. Ik moet toegeven dat ik ook weleens een vergeten stuk speelgoed opnieuw heb ingepakt voor de kinderen. Ja, je moet wat als ze die avond blijkbaar hun schoentje mogen zetten en je helemaal vergeten bent om een klein kadootje te halen!

Ik had er natuurlijk ook een mandarijn in kunnen gooien, maar daar eten ze elke dag al twee stuks van op, dus dat is ook niet echt bijzonder. Het enthousiasme was hartstikke groot bij het uitpakken en ze hebben de hele dag leuk gespeeld met hun ‘oude’ speelgoed, zonder dat ze iets door hadden.

Volgens de reacties die deze moeder kreeg is het echter absoluut not done. “De kadootjes zijn van je dochter en ze zou ze op haar verjaardag moeten krijgen, toen ze aan haar gegeven zijn.” En; “Zou jij kado’s willen krijgen die al van jou zijn, alleen opnieuw ingepakt?” Of; “Nee, want de kadootjes zijn niet door jou gekocht.”

Volgens mij legt deze vraag een heel ander probleem bloot, namelijk dat kinderen steeds vaker bedolven worden onder stapels kado’s. Het lijkt al lang niet meer te gaan om het gebaar, maar om de hoeveelheid pakjes, de prijs en of het het juiste stuk speelgoed is.

Als je een zolder vol gloednieuw speelgoed hebt waar je kind nog geeneens mee heeft kunnen spelen, dan is het toch te idioot voor woorden dat je voor Sinterklaas en/of kerst weer een nieuw kado moet kopen?

Wat mij betreft gaat iedereen zoeken naar dat ene stuk vergeten speelgoed van zijn kind, pakt het opnieuw in en geeft dit opnieuw met de feestdagen. Dan leren ze dat stukje weer opnieuw kennen en liefhebben. Op zich toch helemaal niets mis mee?

Wat vinden jullie? Doen of niet doen?

Lees ook: ‘Deze Hubbelino knikkerbaan is JE van HET

 

Annette van den Berg

Annette (34) is getrouwd met een rasechte Ier uit Dublin, waar het gezin ook een paar jaar heeft gewoond. Nu zijn ze samen met hun drie kinderen, Jonah Gabriel (6), Finn Frederick (4) en Sean William (1) weer terug in Nederland. Naast freelance schrijver is Annette ook Mama & Baby pilates instructrice om moeders fit door de zwangerschap heen te loodsen en om daarna ook weer goed te herstellen. Schrijven en reizen zijn haar grote passies, al komt ze tegenwoordig niet veel verder dan de dagelijkse ritjes naar school en weer terug.

Leave a comment (16)