Door moeders voor moeders: ‘Dit is mijn gouden tip aan jou’

Wij moeders zijn een kritisch volkje. We willen het beste voor onze kids en waag het niet om iets lelijks te zeggen over ze. Want dan zwaait er wat! We hebben allemaal onze eigen manieren, denkwijze en stijl. We zijn een gevarieerde en kleurrijke club en mogen elke dag de liefdevolle taken verrichten die bij het moederschap horen. Voeden, verschonen, corrigeren, leren, praten en luisteren. Soms slaat de onzekerheid toe, hakt de vermoeidheid erin of gebeurt er iets waar je gewoonweg geen grip op hebt. Wallen of niet, met opgeheven hoofd banen wij ons altijd een weg. Dat doen wij gewoon, want wij zijn moeders!  

Hoe fijn is het als we elkaar eens voorzien van gouden tips. We vroegen onze volgers op Facebook daarom welke tip zij nou graag als moeder aan andere moeders willen geven. Het leverde een fijne lijst op die je gewoon even moet doorlezen en je hopelijk inspiratie geeft, een glimlach of een positieve boost!

Lees ook

Door moeders voor moeders: ‘Deze tip zou ik graag aan andere moeders geven…’

Yvonne: “Vertrouw op je moederinstinct, en luister niet te veel naar ‘goed advies’ van anderen. Jij weet wat het beste is voor je kind en niemand anders!”

Lisette: “Laat het huishouden soms even voor wat het is en ga gewoon even op de grond bij je kind zitten terwijl die speelt … geniet van dat momentje.”

Tessa: “Krijgt je kleintje prikjes bij het consultatiebureau? Doe na de controle en voor de prikjes even alle kleertjes aan (behalve het broekje) scheelde bij ons een hoop extra tranen ❤
En vooral … lekker genieten en je eigen gevoel volgen! Dat is het aller belangrijkste.”

Niki: “Geniet, van elk moment. Elke knuffel, elke glimlach, elke traan, elke uitbarsting,… want hoe dan ook, ze worden véél te snel groot ❤️”

Lientje: “Als je kind zo overstuur is dat hij/zij vergeet adem te halen tijdens het huilen, even in het gezicht blazen. Van schrik haalt hij gelijk adem!”

Anique: “Je bent niet per se een ontaarde moeder als je behoefte hebt aan momentjes voor jezelf. Claim die dan ook, dat mag! En geloof me, iedereen knapt op van jou als ontspannen en happy mama :-)”

Maureen: “Negeer al die betweters.. je doet het perfect zoals JIJ het doet! 💖💙”

Wendy: “Niet vergelijken. Ieder kind is anders. Ieder kind ontwikkeld zich in een ander tempo. Genieten van de kleine dingen. Zo cliché maar waar; die kleintjes zijn groot voor je het weet.”

Sjaan: “Andere moeders doen ook maar wat. Het is een fase, het is een fase, het is een fase …”

Britt: “De 3 R’s … rust, reinheid en regelmaat. En natuurlijk een overvloed aan liefde.”

Marije: “Ga in een WhatsApp groep met andere moeders. Dat eerste jaar zul je dat nodig hebben.”

Sabien: “Druk foto’s af en maak een mooi album! begin op tijd … zo leuk voor later!”

Wendy: “Zorg er altijd voor dat de Ipad opgeladen is! ;)”

Hanneke: “Rode of stukke billen … maïzena alsof het talkpoeder is er op, werkt super!”

Cin: “Billendoekjes, altijd, overal.”

Lees ook: Moeder lucht hart in video: ‘Ik was de perfecte moeder tot ik kinderen had’

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht