Do’s & don’ts voor veilig samen slapen met je baby

Slapen met je baby, heerlijk. Ligt de kleine ook wel eens tussen jullie in ’s nachts? Dat kan heel fijn zijn, maar heb je gecheckt dat jouw manier ook een veilige is? Er zijn namelijk een aantal dingen waar je op moet letten als je je kleine meeneemt in jullie bed. We stuitten op do’s & don’ts van Dr. James McKenna, onderzoeker en auteur van Sleeping with Your Baby. Wil je veilig de nacht door, lees deze dan even door. 

Do:
Zorg ervoor dat, als je bed op een frame staat, het hoofdeinde en voetenbord goed passen, zodat de baby niet in een spleet kan blijven steken. Zorg er ook voor dat de baby niet in de spleet naast het bed en de muur kan rollen. Volgens McKenna zou een matras op de grond (weg van frames en muren) de meest veilige manier zijn om met je baby te slapen.

Lees ook

Do:
Overweeg het gebruik van een bedhek als uw bed hoog boven de grond staat, om te voorkomen dat de baby ’s nachts wegrolt.

Don’t:
Je baby alleen laten slapen in jullie grote bed.

Don’t:
Je baby in bed nemen als je een waterbed hebt.

Don’t:
Gebruik zware dekbedden, dekbedden of donzige kussens.

Don’t:
Met je baby op een bank of sofa slapen.

Do:
Gebruik lagen dunne dekens en kies stevige kussens en een stevige matras.

Don’t:
Een te warme kamer met veel dekens of je baby te warm aankleden. McKenna zegt dat oververhitting kan bijdragen aan wiegendood.

Do:
Zorg ervoor dat je baby op zijn rug ligt om te gaan slapen.

Don’t:
Het bed met je baby delen als er andere kinderen of huisdieren zijn die waarschijnlijk in bed kruipen (wat kan leiden tot verstikking). McKenna zegt dat broertjes of zusjes die het risico op verstikking niet begrijpen een bedreiging vormen voor baby’s jonger dan een jaar oud.

Lees ook: ‘Je baby beter laten slapen door schonere lucht? Dat kan!’


Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne, Inge en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht