Dreumesdrama: Ik wil mama!

Mijn zoontje nu bijna 14 maanden is eigenlijk altijd een heel makkelijk kind geweest. Hij eet goed en kan zich overdag prima zelf vermaken. Ik weet nog goed dat ik met 10/11 maanden dacht: ” Nou die verlatingsangst dat slaat hij mooi over”. Was dat even fout gedacht. Nu sinds 2 weken is het mama voor en mama na. Hierbij een dag uit het leven van mijn zoontje door zijn ogen. Wees gewaarschuwd voor dreumesdrama. 😉

Het is vroeg in de ochtend, maar ik weet zeker dat mama al wakker is, die heb ik al gehoord. Laat ik gaan zingen misschien komt ze dan. Hmm, dat werkt niet dan maar huilen. Héhé ik hoor haar de trap op komen.

Lees ook

Mijn luier verschonen, damn waarom moet ik nou stil liggen, ik wil eten mama!

Ja we zijn beneden, ik word in de kinderstoel gezet. Wat doet ze nu, ze loopt de kamer uit. Zo terug zegt ze. Ja vast! Laat ik maar gaan huilen, komt ze vast sneller.

Ja daar is ze met de pap, dat duurde dus een eeuwigheid. Vlug eten dan mag ik spelen.

Hèhè eindelijk klaar. Oh jee, mama gaat naar de wc. Ik zal maar vlug meelopen, want dadelijk zakt ze door de wc. He, ik hoor Paw Patrol op tv. Sorry mama, als je door de wc zakt komt papa je vast een keer redden.

Moet ik alweer eten? Oh lekker, een boterham. Hmm, mama heeft ook een boterham. Die lust ik eigenlijk wel mag mama de mijne hebben. Wat zegt ze nou, zit daar ook ham op? Maakt niet uit mama, ik wil die van jou.

Nu is het tijd om te spelen. Jeej mijn auto’s en junglespeelgoed. Ik vermaak me voorlopig wel. Iedere 5 minuten, moet ik wel even kijken waar mama is. Stel ze verdwijnt zomaar uit het huis. Staat ze nu op? Vlug naar de deur lopen. Ik ga wel mee mama. Wat, moet ik in de kamer blijven? Ze is nog niet terug! Laat ik maar gaan huilen. Jeej ze is terug!

Moet ik gaan slapen?  Blijf jij dan bij mij mama? Nee dus! Laat ik huilen, nee wacht ik ben toch wel erg moe.

Ik ben weer wakker mama! Oeh lekker een fruithap en daarna mag ik weer spelen.

Nu alweer avondeten? Wat flikt ze mij nu. Krijg ik eten van papa? Ik dacht het niet! Hè mama pakt de lepel over. Oké van jou wil ik wel eten.

Papa mag mij wel naar bed brengen, maar uitsluitend na een zoen van jou. Ik hou van jou mama!

Voor mama is het vermoeiend, maar stiekem ook erg leuk dat hij zo aan haar hangt. Voor je het weet zegt hij : “Mam, ik kan dat alleen, ben al een grote jongen!”

Dus ik geniet er even extra van!

Lees ook: ‘Alle peuters opgelet: dit is dé gebruiksaanwijzing voor moeders’

Renate van Loon

Ik ben Renate en ben fulltime mama van Stefan (1 jaar). Daarnaast ben ik in november bevallen van Lars & Thomas. Ik ben getrouwd en we wonen met zijn vijven in Zwijndrecht. Mijn hobby's zijn: lezen, koken, schrijven. Daarnaast volg ik in mijn vrije uurtjes de cursus verhalen schrijven en kan ik ook genieten van de serie Castle.

Reageer op dit bericht