Driftbuien, peuterterreur to the next level! #Evelinn

Ik blijf me dagelijks verbazen over het gedrag van peuters. Ze kunnen het zichzelf zo onnodig moeilijk maken en in gevecht zijn met zichzelf. Als iets niet lukt en je ze probeert te helpen dan worden ze boos. Nee herstel, ze worden witheet en krijgen een gigantische woede uitbarsting. Als je het dan weer ongedaan probeert te maken en denk je dat je ze daarmee tevreden stelt? Ho maar! In plaats daarvan heb je het dit keer helemaal verpest en breid de woedeaanval zich alleen maar verder uit. Hallo driftbuien!

Dit zijn dingen waar wij ouders dagelijks mee te maken krijgen. Gelukkig weet ik door de hartverwarmende reacties op mijn blogs dat ik niet alleen op de wereld ben. Natuurlijk zijn er een aantal engeltjes die de uitzondering op de regel zijn, maar de rest heeft gelukkig ook ‘last’ van kinderen met een gebruiksaanwijzing. Eentje die wekelijks ge-update lijkt te worden zonder dat we daar vooraf een melding van krijgen.

Lees ook

Uiteraard was het bij ons deze week ook weer raak en uiteraard niet 1 keer maar minimaal 1 keer per dag. We hebben deze week strijd gevoerd om van alles. Wat dacht je van de woedebui die voortkwam uit het feit dat ze niet op haar schoenen mocht kauwen? Of het gooien van stenen tegen het raam? Wat ben ik ook een stomme mama dat dat niet mag. De favoriet van deze week was toch wel de drama om het koekje.

Ik gaf haar een koekje in de vorm van een konijn met lange oren. Als ze dat koekje ziet begint ze helemaal blij te gillen. Dus ik dacht, ik doe haar een plezier en geef haar zo’n koekje. Op het moment dat ik haar het koekje geef laat ze het zonder pardon op de grond vallen. Het valt in drie stukken. Mylène kijkt naar mij, kijkt naar het koekje en daarna weer naar mij. Ik haal alvast een keer diep adem, want ik voel het aankomen. Mevrouw gooit zichzelf op de grond en zet het op een krijsen.

Gelukkig zitten er twee koekjes in een pakje dus pak snel die andere en denk daar mee het probleem opgelost te hebben. Ik geef haar  het andere koekje en in plaats dat ze blij is, gaat ze volledig door het lint. Even ben ik bang dat ze er in blijft hangen. Hoe kon ik denken dat ze een nieuw koekje wil?! Geef haar dat koekje terug ontaarde moeder dat je bent!

Na 20 minuten is ze gekalmeerd, komt gezellig bij me zitten en gaat haar koekje eten alsof er niks gebeurd is. Mylène blij en ik een hoofdpijn rijker. Je kan niet met ze, maar zeker ook niet zonder ze! Leuk joh die peuterpuberteit. Zou het een voorbode zijn op de echte puberteit?

Waarover voerde jij strijd met peuter deze week?

Meer blogs lezen van Evelinn?

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Leave a comment (4)