Echt even checken, zo vervoer je je baby veilig in de auto

Bij baby nummer 2 kijk je toch even anders naar je babyuitzet. Je weet beter wat je nu wel echt nodig hebt en wat niet. Ik ben zo’n type helmpjes op bij het fietsen en 10x checken of alles veilig dicht zit … dus een nieuwe autostoeltje vond ik wel een must. En zo begint de zoektocht …

December 2016. Ik ben voor de tweede keer zwanger, en volop bezig met de babyuitzet. Veel hebben we voor dit tweede kind niet meer nodig, maar ik twijfel over een nieuw autostoeltje. Wij reizen veel, en zeker in de auto vind ik het belangrijk dat mijn kinderen zo veilig mogelijk vervoerd worden. Is ons babystoeltje, dat we drie jaar geleden tweedehands kochten, niet toe aan vervanging?

Lees ook

Wat een toeval dat wij dan de vraag krijgen van Britax Römer of we met onze nieuwe baby hun nieuwe autostoeltje voor kinderen tot 15 maanden, de Baby Sife i-Size, willen testen. Jeej! Ik ben opgelucht: dit Duitse merk staat bekend om hun veiligheid.

Januari 2017. Er wordt een groot pakket bezorgd. Het is onze nieuwe autostoel! Een beetje bezorgd maak ik het open, want man, wat is dit zwaar. Gelukkig blijkt dat niet het stoeltje zelf zo zwaar is, maar de Flex Base. Deze basis maak je vast aan de Isofix punten in je auto, en daar klik je het lichtgewicht stoeltje gemakkelijk op en af. Daarnaast steunt de Flex Base ook op de vloer van de auto, voor extra stevigheid in het geval van een botsing. Het is verbazingwekkend makkelijk te monteren (zelfs zonder hulp van mijn man J). De Flex Base is overigens ook gewoon uit de auto te halen, voor het geval je de plek even nodig hebt voor iets of iemand anders dan je baby. En het stoeltje is ook zonder basis met de autogordels vast te zetten. Handig als je bijvoorbeeld op reis bent en taxi’s neemt, of als je kindje vaak bij anderen in de auto zit. Het design van het stoeltje zelf, modern met ronde vormen, vinden we heel mooi. Hoewel er veel aanbod is qua kleuren, hebben wij gekozen voor klassiek zwart. Wij zijn er klaar voor!

Een paar weken later wordt onze prachtige dochter geboren. Welkom Eloïse! Wat is ze klein en fragiel. Gelukkig heeft de Baby-Safe i-Size een newborn insert, voor de allerkleinsten. Zo zit ze veilig en geborgen, zelfs al tijdens dat allereerste ritje van het ziekenhuis naar huis.

April 2017. Onze dochter is nu 3 maanden oud, en we hebben de stoel al uitgebreid kunnen gebruiken. En wat zijn we er blij mee. We hebben de hoofdsteun en het harnas al een paar keer versteld zodat onze baby er steeds perfect in past. De vijfpuntsgordel verstelt dan vanzelf mee, handig! Echt een meegroeistoel. En ook qua veiligheid, wat ik zo belangrijk vind, maak ik me geen zorgen. Omdat de stoel stevig vastzit aan de basis, hoeven we niet bang te zijn dat deze verschuift. Bovendien heeft dit autostoeltje iets nieuws dat ik nog niet kende: SICT (Superior Side Impact Protection). Dat is een extra bescherming voor het geval er een zijwaartse botsing aan de kant van je baby plaatsvindt. Ik wil natuurlijk helemaal niet over zulke dingen nadenken, maar better safe than sorry

Tijdens ons eerste echte uitje verder weg, een lange rit naar Berlijn, besef ik me hoe fijn de ergonomische positie van de stoel is. Ons meisje zit prinsheerlijk, ergonomisch verantwoord en veilig achterin. Wat de trip super relaxed maakte. Mét slapende baby! Niets zo fijn als een slapende baby toch? En als je kindje nog slaapt als je aankomt, kun je het stoeltje gemakkelijk van de basis klikken en meenemen.

Al met al ben ik heel blij met dit autostoeltje: met het comfort en design, maar vooral met de enórm uitgebreide veiligheidsmaatregelen die de fabrikant heeft genomen. Want dat is volgens mij bij de keuze van een autostoel het aller-, allerbelangrijkste!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Britax Römer

Carmen Bierens

Carmen (33) komt uit Amsterdam. Moeder van zoontje Magnus (3) en dochter Eloise (0). Ze werkt in de musicalwereld maar ze is nu ruim een jaar met verlof om, zo lang het nog kan, mee te reizen met haar (Engelse) vriend die overal en nergens in het buitenland werkt. Een heel avontuur!

Leave a comment (1)