Een activiteit voor binnen? Dansles! #Sharon

Vanwege ons kleine huisje is het van belang dat Marlie voldoende kan bewegen en haar energie kwijt kan. Bij de opvang geniet ze heerlijk van de grote tuin en het rondrennen met leeftijdgenootjes. Op mijn vrije dagen plan ik bewust uitstapjes buiten zodat ze heerlijk kan spelen. In het voorjaar en de zomer is niets heerlijke dan buiten zijn en genieten we van het park, de speeltuin en de kinderboerderij. Maar met de herfst voor de deur ben ik mij gaan oriënteren op een activiteit voor binnen.

En daar was de dansles voor dreumesen, peuters en kleuters! Een uur bewegen en spelenderwijs leren dansen op muziek. Het lijkt mij waanzinnig door mijn eigen achtergrond in ballet en stijldansen. Uiteraard is het allerbelangrijkste dat Marlie het leuk gaat vinden! Zodoende heb ze ook twee proeflessen gekregen van opa en oma op haar verjaardag. Thuis dansen we er al op los met z’n tweeën en lijkt ze echt te genieten van dansen en muziek. K3 heeft haar intrede ook al gedaan en de ‘Gigi’ en ‘Luca Luna’ galmen al vroeg door de woonkamer.

Lees ook

Uiteraard hoort er een pakje bij dansles en echte balletschoenen. Deze laatste zijn verplicht vanwege het gevaar van uitglijden. Mijn moederhart maakte echt een sprongetje toen we in de danswinkel stonden en ik de voetjes van Marlie in leren balletschoentjes zag! Nu ben ik erg benieuwd naar haar reactie en hoop ik dat ze het heel erg leuk gaat vinden. Het is echt iets voor haarzelf. Naast bewegen komt er een belangrijk stuk zelfvertrouwen en omgaan met al die groeiende ledematen bij. De eerste keer mag ik erbij zijn en de opvolgende keren bouwen we de tijd af tot het alleen om afzetten gaat.

En als ze het niks vindt? Heb ik prachtige balletschoentjes als aandenken en gaan we net zo lang op zoek en proeflesjes nemen tot Marlie haar ‘ding’ heeft gevonden.  Stiekem hoop ik dat het geen voetbal wordt … Supporter pur sang wanneer het wel zo is hoor. Maar elke training en wedstrijd aan de kant in alle weersomstandigheden?! Even daargelaten hoe trots ik ben dat meisjes onze oranje leeuwinnen als rolmodel hebben in plaats van de perfect gestijlde en gepolijste influencers♡

Meer blogs van Sharon

Sharon

Sharon werd afgelopen jaar voor de eerste keer mama van Marlie op drie hoog in Amsterdam. Ze is dolgelukkig met het liefste boefje van het universum. Ze houdt van mensen, dansen en muziek uit alle categorieën en windstreken. Ze heeft mateloos respect voor alle liefdevolle verzorgers van kinderen. Prettig gestoord en intuïtief wat neer komt op een balans zoeken tussen gangsterrap en meditatie. Ze is haar eigen coaching praktijk aan het opzetten in Amsterdam. Ze is reislustig, maar budget blijkt soms een dingetje, vooral met een kleintje. Ze neemt je mee in haar ervaring en emoties van het moederschap en is soms net zo eenzaam onzeker als jij. Hierover zegt ze: "Had ik de wijsheid in pacht dan had je hoogstwaarschijnlijk mijn bestseller in de kast staan. Ik ren in alle 7 sloten en maak veel fouten. Gelukkig ben ik supermama in de ogen van mijn prinses en wordt ze overspoelt door liefde. Uiteindelijk is liefde toch waar het om draait!”

Reageer op dit bericht