Een brief aan mijn zoon over mama’s donkergrijze wolk

Lieve zoon,

Nooit had ik durven hopen dat het nog zou gaan gebeuren. Dat frustratie plaats zou maken voor geduld, intense angst voor bescherming willen bieden, boosheid voor blijdschap en liefde, heel veel liefde.

Lees ook

De liefde die ik ‘hoorde’ te voelen werd geforceerd en zo ging het balletje rollen. Steeds in hetzelfde cirkeltje. Angst, boos, bang, schuldig, verdriet, onmacht, zelfhaat, frustratie. Steeds minder en minder plek voor rust, veiligheid en houden van.

Gelukkig was er snel hulp. Ik leerde waarom ik zo bang was. Geen liefde durfde te voelen, omdat ik bang was dat het van me afgepakt zou worden. Een verhaal, dat als je volwassen bent aan je verteld zal worden.

Het verraste me dat er ineens een vlammetje aan ging. Warmte die door m’n lichaam ging, kriebels in m’n buik en het gevoel alsof ik alles aan kan. Lieve zoon, wat heb je al veel oprechte liefde gemist, voor mijn gevoel dan.

Het was er wel, maar opgesloten. Vastgeketend door alles wat niet mooi is, niet “hoort“. Een sprankel verschijnt in mijn ogen als je naar me lacht. Je armpjes die zich om m’n nek vastklampen, zoals je bij niemand anders doet.

Het mooiste wat ik van je zus en jou heb mogen leren, is dat er geen perfecte mama is. Dat de ballen laag houden helemaal prima is. Ja dan eten we wat later, maar we hebben het wel leuk gehad samen. Troep maken, prima, dan ruimen we het wel weer op. Het hoeft niet perfect, gelukkig niet.

We knuffelen, lachen, spelen, maar huilen soms ook samen. Er zijn nog wel “donkere” dagen, maar tegelijk is er zoveel kracht die het vlammetje aan laat.  Geen focus meer op wat ik voor m’n gevoel verloren heb, maar een blik op wat we nog mogen meemaken samen.

Je bent geliefd, hoort bij ons en er staan een hoop mooie avonturen op ons te wachten.

Knuffels van je mama

Deze gastblog is geschreven door een anonieme mama.

Schrijf mee!
Wil jij ook een verhaal of hersenspinsel met ons en andere moeders (to be) delen? Stuur je gastblog (ongeveer 500 woorden) naar redactie@wij.nl o.v.v. Gastblog en wie weet staat jouw verhaal binnenkort op WIJ à la Mama.

Meer gastblogs lezen?

Wil jij ook een bijzonder verhaal of hersenspinsel met ons en andere moeders (to be) delen? Stuur je gastblog (ongeveer 500-800 woorden) naar redactie@wij.nl o.v.v. Gastblog en wie weet staat jouw verhaal binnenkort op onze site!

Reageer op dit bericht