Een mama met financiële zorgen (deel 2) #Sharon

Vorige week schreef ik over het meest onbesproken onderwerp onder de ouders die ik ken: financiële zorgen. Vandaag het vervolg. 

Ik tref een lieve dame bij de gemeente van wat voorheen de sociale dienst was. Na een goed gesprek krijg ik een viertal weken om alsnog een baan te krijgen. Haar letterlijke bewoording is: “Jij hoort hier niet.” Ook word ik op het spoor gezet voor een tijdelijke bijzondere bijstand ten behoeve van woonkosten en krijg ik nog een tip voor maatschappelijk werk.

Lees ook

De banenjacht is niet heel makkelijk te noemen. Ik ben alleenstaande mama, heb forse rugklachten en best een zwaar ervaren profiel. Om dan ergens uitgenodigd, dan wel aangenomen te worden … Doorbetalen bij ziekte is immers nog steeds twee jaar en ik ben wel eerlijk over mijn conditie.

Daarbij ben ik qua dagen en tijden natuurlijk weinig flexibel. Waar ik vroeger binnen no time een nieuwe baan had, blijft het nu angstvallig stil en regent het afwijzingen.

Mijn hoofd tolt en bij elke berekening die ik maak kom ik tekort. Via een vergelijkingssite trek ik al mijn vaste lasten na want elke euro besparing is er één. Ik heb geen enorme schuldenlast, maar ik heb toch schuldhulpverlening ingeschakeld. Dit om problemen te kunnen voorkomen.

Regelen kan ik als geen ander en heel stoer vecht ik me door de enorme bureaucratische rompslomp. Maar elke avond lig ik wakker en denk ik: “Ga ik alles kwijtraken wat ik heb opgebouwd? Hoe kan ik het Marlie aandoen om weer door alle veranderingen te gaan? Zal ik toch mijn huur maar opzeggen per 1 december?”

Het blijft maar door mijn hoofd spoken: “De feestdagen komen eraan … waar wonen we? Kan ik een cadeau kopen voor mijn meisje? Is er geld voor een kerstboom en kerstdiner? Hoe ga ik ervoor zorgen dat Marlie straks wel kan gaan studeren?”

Ik doe mijn uiterste best om alsnog de boel terug op de rit te krijgen … 55 sollicitaties in drie weken tijd … voordeel van nachten wakker liggen. En net als ik het op wil geven staan er ineens twee sollicitatie gesprekken gepland en krijg ik reactie op een opdracht in het buitenland.

Zou het dan toch??? Heel even zie ik het weer positief in … En daarna knalt mijn humeur weer in de stressvolle realiteit.

Ik heb eerder voor hete vuren gestaan, maar de angst zit er nu goed in. Het gevoel van falen en het idee dat ik een slechte moeder ben resoneren in mijn achterhoofd. Zal het lukken? ♡

Meer blogs van Sharon lezen?

Volg je WIJ al op Instagram?

Sharon

Sharon werd afgelopen jaar voor de eerste keer mama van Marlie op drie hoog in Amsterdam. Ze is dolgelukkig met het liefste boefje van het universum. Ze houdt van mensen, dansen en muziek uit alle categorieën en windstreken. Ze heeft mateloos respect voor alle liefdevolle verzorgers van kinderen. Prettig gestoord en intuïtief wat neer komt op een balans zoeken tussen gangsterrap en meditatie. Ze is haar eigen coaching praktijk aan het opzetten in Amsterdam. Ze is reislustig, maar budget blijkt soms een dingetje, vooral met een kleintje. Ze neemt je mee in haar ervaring en emoties van het moederschap en is soms net zo eenzaam onzeker als jij. Hierover zegt ze: "Had ik de wijsheid in pacht dan had je hoogstwaarschijnlijk mijn bestseller in de kast staan. Ik ren in alle 7 sloten en maak veel fouten. Gelukkig ben ik supermama in de ogen van mijn prinses en wordt ze overspoelt door liefde. Uiteindelijk is liefde toch waar het om draait!”

Leave a comment (1)