Een muzikaal talentje in mijn buik! #Giulia

Mijn vader was zanger, mijn moeder zingt in een koor, ik dans en zing zelf al mijn hele leven en ook mijn man luistert graag muziek, dus ik ga er stiekem wel vanuit dat ons kind een muzikaal talentje wordt! Met die opvoeding kun je echter niet vroeg genoeg beginnen, dus al vanaf dat ik 17 weken zwanger ben spelen wij elke avond een liedje voor ons kind. Ze heeft zelfs al haar eigen playlist!

Ergens rond die tijd las ik namelijk dat je ongeboren baby geluiden kan horen en deze na verloop van tijd dus ook kan gaan herkennen. Dat leek ons een hele mooie manier om contact met haar te maken! We kozen voor één liedje, zodat ze dat na verloop van tijd zou gaan herkennen. Het werd een speciale slaapliedjesversie van ‘A Whole New World’ uit Aladdin. Zowel een mooi liedje als een toepasselijke tekst.

Lees ook

Na verloop van tijd raakten we zelf die muziek wel een beetje beu, dus werd de afspeellijst uitgebreid. ’s Avonds kozen we voor een willekeurig liedje uit haar eigen afspeellijst en ’s ochtends speelde ik ‘A Whole New World’ af. Het duurde niet lang voordat ze de muziek herkende.

Ik durf niet meer te zeggen vanaf wanneer precies, maar zo ongeveer vanaf 21 weken reageerde ze op ‘haar’ liedje. Vrijwel altijd als ik het aanzette begon ze vlak daarna te trappelen. Zo leuk! Nu is onze hoop natuurlijk dat dit liedje haar geruststelt als ze straks bij ons is en dat ze dan juist rustig wordt zodra ze ‘haar’ liedje hoort. Wie weet!

Inmiddels is haar repertoire uitgebreid met diverse andere liedjes, voornamelijk slaapliedjesversies van Disney-muziek. We zijn nu eenmaal beiden dol op Disney en die liedjes zijn vaak zo schattig. Ideaal voor baby’tjes! Manlief voegde echter ook een aantal speciale versies van gamemuziek toe, want natuurlijk moet zijn kind wel opgevoed worden met Zelda en Super Mario. Ach, zolang de liedjes maar lief zijn!

Elke avond weer geniet ik van dat speciale momentje. ‘Klaar om te slapen?’ vraag ik aan manlief. Als zijn antwoord bevestigend is, is dat voor mij een teken om de afspeellijst van ons dochtertje tevoorschijn te toveren. Ik druk op shuffle, leg de telefoon op mijn bovenbeen en leg mijn handen op mijn buik. Zodra ik beweging voel, haal ik de hand van mijn man erbij. Zo liggen we een paar minuten heerlijk te genieten van het contact met ons meisje. Ik word er heerlijk slaperig van en kan zo wegdromen.

Overigens las ik een tijdje geleden dat kinderen die in stuit liggen wel eens zouden kunnen gaan draaien als je muziek afspeelt in je bekkengebied. Ik moest er heel hard om lachen! Al vanaf die 17 weken leg ik mijn telefoon op mijn bovenbeen, met de speaker richting mijn buik. Uiteraard met het volume heel laag, zodat ons kind er geen last van heeft. Die eigenwijze dame ligt echter nog steeds in stuit.

Mooi niet dat zij zich naar de muziek toe draait. Ze ligt óf met haar voetjes óf met haar billetjes bij de speaker en danst er enthousiast op los. Waarom zou ze zich de moeite nemen om om te draaien, al ze het ook zo kan horen? Gelijk heeft ze, zo houdt ze meer energie over om te dansen! 😉

Meer blogs lezen van Giulia?

Giulia

Giulia (26) is zwanger van haar eerste kind (uitgerekend juni 2019), getrouwd met Kevin en samen met hun twee katten Samba en Rumba wonen ze in het Limburgse Weert. In het dagelijks leven werkt Giulia als freelance tekstschrijver, blogger en yoga-instructrice. Ze schrijft over uiteenlopende onderwerpen, maar tegenwoordig is haar favoriete onderwerp toch wel het kleine meisje in haar buik!

Reageer op dit bericht