Een opgeruimd huis. Hoe dan?! #Evelinn

Regelmatig als ik thuis kom, vraag ik mezelf hoe het komt dat er wéér een wervelstorm door mijn huis gegaan is. Dat ik van mezelf niet het meest opgeruimde type ben, daar ben ik mij zeer van bewust. Het best functioneer ik in wat ik liefkozend noem mijn georganiseerde chaos, hierin kan ik werkelijk alles gewoon terugvinden. Tot mijn vrouw er allergisch van wordt, waarbij de opruimwoede het overneemt.

We hebben flinke concessies moeten doen om geen oorlog in huis te hebben, aangezien mijn vrouw graag opgeruimd leeft. Toen ik haar leerde kennen en de eerste keer bij haar thuis kwam, dacht ik oprecht dat ik een showroom binnen stapte, waarbij voor het gemak de prijskaartjes verwijderd waren.

Lees ook

Zo anders is datzelfde huis nu. Er staat een box, op meerdere plekken ligt speelgoed en hoewel we het toch echt proberen bij te houden slingert er hier en daar nog weleens een verdwaald kledingstuk rond. Regelmatig zwerven er ook (schone!) luiers op de bank of tafel die uit luiheid beneden liggen, zodat we niet altijd voor een plasluier naar boven hoeven om haar daar te verschonen.

Waar is toch dat strak opgeruimde huis gebleven? Zelfs mijn vrouw heeft het een soort van opgegeven, want zodra alles weer spik en span is en ons huis weer enigszins lijkt op die showroom, komt ons meest favoriete wervelwindje voorbij en pakt alles wat ze pakken kan en zorgt ervoor dat we weer van voor af aan kunnen beginnen.

Regelmatig fantaseren wij hoe ons huis eruit ziet als er een tweede wervelwindje bij komt die voor nog meer chaos en rommel gaat zorgen. Ons huishouden is nu als die van Jan Steen, maar wat staat ons dan te wachten? Kunnen we de vloer dan nog wel zien? Is de bank dan vooral opslagplaats voor kinderspullen of een plek om lekker samen een film te kijken zonder dat je weer op een speeltje gaat zitten?

We wonen niet heel groot en wat extra ruimte zou fijn zijn, maar is ons huis dan opgeruimder of geeft het juiste meer ruimte voor meer rommel? Ik vermoed dat laatste.

Als ik bij mijn vriendinnen kom, ziet hun huis er altijd zo opgeruimd uit en zijn de kids perfect gestijld, terwijl die van mij alles in d’r haar smeert en onder de vlekken zit. Hoe doen die moeders dat toch? Soms voelt het echt als of ik zwaar faal op dat vlak.

Maar dan besef ik dat we gelukkig zijn met elkaar in dat huis dat er, ik geef toe, eruitziet alsof een showroom ernstige stormschade heeft opgelopen. Volgens mij is dat toch het belangrijkste, nietwaar? 🙂

Lees ook: ‘Tandafdrukken overal! Wat als je peuter gaat bijten? #Evelinn’

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Leave a comment (1)