Een strakke planning met een klein kind niet mogelijk?! #Evelinn

Ik dacht altijd dat ik een goede planner was. Ben goed in tijdschema’s maken, kan goed inschatten hoe lang ik ergens voor nodig heb en weet mezelf er ook altijd wel redelijk aan te houden. Ik hou ook stiekem wel van duidelijke schema’s om te weten waar ik aan toe ben. Heb ook een allergie voor mensen die zeggen dat ze straks langs komen en daar geen tijd aan verbinden. Doe mij maar gewoon een strakke planning waarbij afwijken van zo’n planning echt niet erg is want daar hou ik altijd rekening mee 😉

Toen Mylène geboren werd, had ik de ijle hoop nog steeds met zulke planningen te kunnen werken. Als je genoeg ruimte inbouwt dan moet het toch lukken?! Nou zoals je zult begrijpen is niks minder waar. Van al mijn mooie planningen kwam standaard niks terecht. Er was altijd wel iets waardoor een planning niet goed liep. Met een vieze luier of een voeding hield ik altijd wel rekening, maar met poep van kleine teen tot oor dan weer niet. Ik hield mezelf voor dat alleen plannen met een baby lastig is en dat zodra ze iets groter zou zijn het weer een stuk makkelijker zou worden. Zo’n baby is nou eenmaal een handenbindertje en heeft ook nog geen ritme. Allemaal excuses om maar niet te hoeven geloven dat mijn strak geplande dagen over waren. Of me te beseffen dat ik toch niet zo’n goede planner ben als ik dacht.

Lees ook

Nu is ze twee jaar en lukt het me nog steeds niet om een strakke planning te krijgen. Gelukkig hebben we niet meer van die extreme poepluiers. Of momenten dat ik weer eens helemaal onder de babykots zit en me toch echt moet omkleden. Nee, nu hebben we driftbuien, knijp-en-bijt-partijen en soms weet ik niet wat ik erger vind.

Die planningen heb ik dus maar grotendeels laten varen. Ook in mijn werk als doula kan ik niet plannen. Want ja, die baby kan ik niet mijn planning doormailen over wanneer zijn geboorte mij en zijn mama het beste uitkomt nadat we onze agenda’s naast elkaar hebben gehouden. Ik heb me er maar bij neergelegd dat flexibel zijn hoort bij het moederschap en doula zijn. Ooit komen die strakke planningen wel weer terug. Toch?!

Nog een blog van Evelinn?

 

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Reageer op dit bericht