Een tweede! En ineens slaan de twijfels toe …

Ontzettend blij en trots kijk ik naar het tweede streepje op de test. Wat mijn lichaam mij eigenlijk al eventjes vertelde is nu bevestigd. Ik ben zwanger! We krijgen een tweede kind! Arya wordt grote zus! 

Maar direct slaat ook de twijfel toe. Kan ik dit wel? Hoe ga ik de verzorging van een baby en een eigenwijze peuter combineren? Is Arya wel al groot genoeg om grote zus te worden? Kan ik echt nog wel een keer voor zo’n klein hulpeloos wezentje zorgen? Weet ik nog wel hoe het allemaal moet? Durf en kan ik echt nog een bevalling aan?

Lees ook

Vragen waar we het van tevoren natuurlijk allemaal over gehad hebben. En we zijn toch echt tot de conclusie gekomen dat wij echt wel een tweede kind kunnen opvoeden, dat Arya zeker weten een goede grote zus zal worden en hoewel het vast zwaar wordt met een baby en een peuter, het toch echt wel te handelen moet zijn. Maar toch blijft de twijfel door m’n hoofd rond spoken.

Tijdens m’n eerste zwangerschap had ik ook 1001 vragen en twijfels. Ook toen twijfelde ik wel of ik het wel allemaal zou kunnen (dat Ray een goede vader zou zijn betwijfelde ik nooit), maar het bewijs dat ik het wel degelijk kan loopt tegenwoordig vrolijk door het huis heen. Er is dus geen enkele reden om te denken dat dit bij nummer 2 anders zou gaan..

Dus voor nu laat ik de twijfels maar voor wat ze zijn en probeer ik er zo min mogelijk aandacht aan te besteden. Ik wijt het maar aan de hormonen dat die twijfels toch regelmatig door m’n hoofd spoken. En als het echt even te erg wordt, heb ik gelukkig een fijn appgroepje met mede-mama’s die me weten te verzekeren dat het ook met twee kind helemaal goed gaat komen!

Twijfelde jij ook zoveel tijdens je zwangerschap(pen)? En wie gaf jou dan de nodige steun?

Lidewij Timmermans

Lidewij (26) is getrouwd met Raymond en thuisblijfmama van hun peuterdochter Arya en babyzoontje Ayden. Samen hebben ze ook nog drie harige kattenkindjes.

Reageer op dit bericht