Als je kind aan je vastgelijmd zit. Hallo eenkennigheid! #Annette

Hij verliest je geen tel uit het oog, zit aan je lichaam vastgekluisterd, zet het op een schreeuwen als je weggaat, geeft vreemden een boze of verlegen blik … Kortom, je kind heeft last van eenkennigheid.

Sean is alweer acht maanden oud en hij denkt dat we een Siamese tweeling zijn ofzo, want zodra hij van mij gescheiden wordt zet hij het op een schreeuwen. Hij is ontroostbaar en niemand kan hem kalmeren, alleen ik. Sinds een tijdje is hij namelijk ontzettend eenkennig en wil alleen maar bij mij op schoot zitten of door mij gedragen worden. Tot grote frustratie van, nouja zo’n beetje iedereen.

Lees ook

Het is zelfs zo erg dat wanneer mijn man Sean op schoot heeft, zijn kleine oogjes me als een havik door de kamer volgen. Hij wurmt zich paniekerig in allerlei kronkels om mij maar te kunnen blijven zien. Hij blijft huil- en zeurgeluiden maken totdat ik hem weer overneem en dan tovert hij meteen de meest zelfvoldane glimlach op zijn gezicht. Het lastige is dat daardoor niemand op hem kan passen of met hem kan knuffelen, want hij blijft gerust door jammeren totdat hij weer bij mij zit.

“Ach, hij houd gewoon heel erg van zijn mama”, zegt mijn man om mijn frustratie een beetje te verzachten, want hoe lief ik hem ook vind, ik begin er nu wel een beetje claustrofobisch van te worden. Ik kan niet eens naar de wc of hij schreeuwt al moord en brand.

Ik zou graag geloven dat het puur uit liefde is, maar ik denk eerder dat hij doorheeft dat ik zijn persoonlijke melkkoe ben. Letterlijk en figuurlijk. Waarom zou je ergens anders willen zijn, als je een wandelende melkfabriek bij je hebt die ook nog eens alles voor je doet?!

Hopelijk is die eenkennige fase snel weer voorbij, zodat ik weer wat ruimte krijg voor mijn andere kinderen en mijn man. En voor mezelf natuurlijk, even geen polonaise meer aan mijn lijf!

Is of was jouw kind ook zo eenkennig? Hoe ga of ging je daarmee om?

Lees meer blogs Annette?

Annette van den Berg

Annette (34) is getrouwd met een rasechte Ier uit Dublin, waar het gezin ook een paar jaar heeft gewoond. Nu zijn ze samen met hun drie kinderen, Jonah Gabriel (6), Finn Frederick (4) en Sean William (1) weer terug in Nederland. Naast freelance schrijver is Annette ook Mama & Baby pilates instructrice om moeders fit door de zwangerschap heen te loodsen en om daarna ook weer goed te herstellen. Schrijven en reizen zijn haar grote passies, al komt ze tegenwoordig niet veel verder dan de dagelijkse ritjes naar school en weer terug.

Leave a comment (4)